• 瀏覽: 540,113
  • 回覆: 263
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-7-5 03:14 PM 發表

我今早看這婆娘的訪問時激到爆炸。
這婆娘一直都係踢先會動一動,做唔到大事.

引用:
原帖由 zambot3 於 2020-7-7 05:29 PM 發表

FB無法只封某黃group, 控制權係老尾FB手上,要封就要成個FB封,不過FB玩野唔會無代價,香港唔少公司係FB落廣告,中央一玩野成個FB封左佢佢會好大損失。 ...
fb有刪特朗普煽動言論?fb根本就是為政府服務,現在美國十分害怕大陸抖音把fb,yt等等美國工具打爆,歐洲都在找借口整治美國社交軟件,印刷本身程式人材十分出色,借反中情緒印度該是想製造一個國家社交工具,我脅未來可能是3強混戰.

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-7-8 04:09 PM 發表
整頓公務員是大勢所趨,但是只有新入職才要宣誓,恐怕未能帶來整頓的效果。

公務員宣誓方案快出籠
https://std.stheadline.com/politics/article/1314058/%E6%94%BF%E6%B2%BB-%E6%99%82%E5%B1%80%E8%A7%A3%E7%A2%BC-%E5%A4%A7%E6%A3%8B%E7%9B%A4-%E5%85%AC%E5%8B% ...
有左新仔要宣誓,就可以玩舊人都可自願宣誓,至於沒宣誓的就留在原位,有咩就踢出.

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-7-9 07:33 AM 發表

冇可能由得舊人不宣誓
依家應該係作為招聘程序其中一環
至於舊人,因為宣誓係法律規定,除非不做,否則可以慢慢搞
對呵,先讓新人做先例,舊人就真跟隨,如果現在就要十幾萬公墓員宣誓,泛暴又一定借傷成毒.

港區國安法:七一傷警案 5男2女涉協助罪犯被捕

今年七一遊行有網民及團體在港島區發起遊行,期間有示威者衝出馬路。一名警員於銅鑼灣高士威道近興發街採取拘捕行動期間,被多名暴徒不斷以利器及雨傘插傷,血流如注,警方其後拘捕一名姓黃(24歲)的持刀施襲男子,他已被控一項「有意圖傷人罪」,案件押後至8月24日再訊。經進一步調查後,警方再拘捕涉案5男2女,指他們涉嫌「協助罪犯」。

警方根據調查,發現黃男當日持刀犯案後,曾返回寓所執拾一批物品,其後由他人協助前往機場以搭乘航班離港逃避警方拘捕。被捕的5男2女(24-71歲)中,相信有人分別為黃男購買機票、以私家車接載他前往機場、陪同登機及向他提供消息以逃避警方拘捕行動。其中一名被捕女子為黃男的女友,其他人與他的關係有待進一步調查。

警方指,案件仍在調查中,不排除有更多人被捕。而根據香港法例中《刑事訴訟程序條例》,干犯協助罪犯罪的最高刑罰可被判監十年。

警察好波又拉幾隻,一隻都不能少!

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-7-11 02:13 PM 發表
大細超,一言堂,法克。

私人檢控 ( 一)
民主黨立法會議員許智峯以私人檢控方式,控告去年在西灣河向二十二歲學生開槍的交通警員意圖造成身體嚴重傷害而射擊等罪,獲裁判官接納並將向交通警發出傳票。

私人檢控 ( 二)
私人檢控梁家榮遭拒 女東主覆核再被駁回
「空姐牛肉飯」女東主郭德英指廣播處長梁家榮監管香港電台節目不力,向法庭申請私人傳票檢控梁,控他五項公職人員行為失當罪,法庭早前頒 ...
香港班狗官真經不起考驗.

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-7-13 08:07 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200713/bkn-20200713060802301-0713_00972_001.html

這就是現實,不過裝睡的人係唔會醒。
美國在香港每年賺幾百億,那用跟5眼跟班那麼樣玩.

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-7-13 12:54 PM 發表

研發嘅係疫苗,好多國家嘅科研人員都在努力研究,世衛話有 100種疫苗在研發,上個月中佢哋話幾個禮拜內會有三種疫苗進入第三階段臨床測試,其中最少有一種係中國嘅疫苗,中國一隻軍方團隊研製嘅疫苗進入第三階段臨床測試,甚至軍方批准替解放軍注射,另一種可能係指中國團隊跟加麻大團隊合作研製,已經進行咗第二階段試驗,注意中國本身都有好幾個團隊進行幾種不同方式嘅疫苗研究。巴西衛生部宣佈過幾日將會採用一間中 ...
中國不該再同5眼聯合研究藥物,新冠爆發前死了幾個病毒專家,最少有一個在加拿大.

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-7-14 05:44 PM 發表

根本唔係秘密, 敘利亞反對派點樣嚟? 就係尾國出軍火丶中東油王出錢,遜尼派份子出人出命去推翻敘利亞阿薩德政權,敘利亞跟伊朗嘅關係就係唇齒關係,敘利亞政權倒台,伊朗就唇亡齒寒,尾國最終目標係伊朗。。
敘利亞反對派品流複雜,乜嘢人都有,都係一班亡命之徒,尾國唔理咁多,總之佢哋賣命去攻打敘利亞政府軍就得哪。不過尾國一早將 911 筆帳算落阿爾蓋達度,太明面支持阿爾蓋達就好難交代尾國人,於是含含 ...
打完敘利亞就想搞伊朗,伊朗倒下,中國就會被美國傀儡的親美伊朗政權跟印度在西南方沒完沒了的滋擾.

引用:
原帖由 zambot3 於 2020-7-17 03:35 PM 發表

班老野都玩夠,留返俾班後生玩,事實係班老野都覺得自己唔夠班後生甘狼死,唔想陪班後生送頭。
不如話班老鬼,故意比個位班盲衝的去送頭,讓班黑暴自已去測試大陸底線,泛暴個個都上晒岸,唔洗咁博,睇住食仲好.

引用:
原帖由 上環 於 2020-7-18 05:50 PM 發表

而家離島好似未有中招個案,你估佢地唔驚啊,只要一有本地居民中,就一定係賴外來人架啦
這裡可以看那裡有人中了新冠.

https://chp-dashboard.geodata.gov.hk/covid-19/zh.html

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-7-19 02:31 PM 發表
黑暴下星期又說要遊行,港府相信又會任由其四處播毒.....
今日元朗又有曱甴啦.

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-7-22 08:59 AM 發表
高尚港人既然什麼也投訴,不如就拿些屎給他們吃,反正給飯他們又鬧,給屎他們一樣鬧。

指病人隔離病房當酒店要求多 Dirty Team醫護吐心酸:嫌餐難食又擅開房門
https://std.stheadline.com/realtime/article/1324859/即時-港聞-指病人% ...
有一些醫院的食物又真係很不知所謂,不是每個人都食得落.

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-7-24 07:17 AM 發表

中美一戰難免了
大陸準備了幾十年啦,

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2020-7-24 11:38 PM 發表

被騙唔緊要……最緊要大家都醒覺不再受騙。
89年事情發生的時候,我就想,換了是我掌權可以怎樣,加上那時候受了傷做了手術,天天在圖書館找中國近代史看,我就知道西人把口好嗅!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]