• 瀏覽: 539,887
  • 回覆: 557
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-6-30 11:40 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200630/bkn-20200630110414694-0630_00822_001.html

還有小漢奸
呢班撚樣一齊退出我一D都唔意外,反而日撚日係出面沖個班柒頭而家唔知點算,無左一堆精神領袖,而家點算好啊

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-6-30 12:47 PM 發表

今日上過連登,已經死狗哂冇哂聲。
感覺上呢班柒頭會覺得比人出賣左,好撚慘下

都好,等班傻仔知道咩叫人情冷暖,一有危險即閃,呢D就係政棍本色

恭喜黃色物體玩足一年,成功爭取國安法,記得開香檳慶祝

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-6-30 04:27 PM 發表

真係恭喜賀喜
成功爭取國安法
有時真係忍唔住笑,明明香港咁好咁自由,就係比呢班ON9仔自己申請中央立國安法黎管自己,飯民應記一功,佢出得最多力

我係FB已經見到有人屌柒痴瘋3個,話退出左之後,問中志D錢點樣處理,又捲席走路啊

趙立堅說 :「中國不是嚇大的,美方通過所謂制裁阻撓中方推進香港國家安全立法的圖謀,絕不會得逞。」趙立堅表示,針對美方有關錯誤行徑,中方將採取必要反制措施,堅定維護自身國家利益。

哇哈哈~~好耐無見過中國咁型

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-7-1 06:25 PM 發表
睇來一日未有重判出現,班PK係唔識死。
係,一定要有2,3單重判先收到阻嚇作用,而家都係形同虛設

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-7-2 08:46 AM 發表
睇到昨天的暴動
如無重判,肯定會無日無知
放心,3碌起,狗官都唔敢亂判,佢唔驚國安審柒埋佢啊

係TG睇到話係佢大伯篤灰,爹親娘親不及50萬親

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-7-2 10:41 AM 發表

問題不是被控違反國安法的人判多重,而是會有多少人以國安法去檢控,如果只是少貓三四隻,罰多重都沒用。
禽日7月1啦,唔用國安法入罪的話,立黎做乜,唔好當中國流的啦,佢呢次擺明同美國佬玩野,中國講左好多次,中國不是嚇大的,你睇佢呢次國安條例真係好辣,唔會係玩啦

我屋企樓下街市間食野黃鋪,之前成間貼晒文宣,7月1之後,即時成間鋪C晒D文宣洗底,垃圾黃鋪

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-7-3 04:02 PM 發表
第一位以國安法被起訴的犯人出現了,就是插著宣揚獨旗幟電單車撞向警隊那位,恭喜他創造了本港的歷史新一頁,在監倉慢慢享受他的精彩人生吧。
上到國安層面,呢個預佢最小坐3年,只係想殺警個仆街上唔到國安級,佢執到啦,撞岩個狗官審,除時唔撚駛坐

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-7-3 04:12 PM 發表

坐幾耐?
精彩嗎?
3年起跳

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-7-3 05:18 PM 發表

咁少。。。。。。
我還在想是5年起跳
有點失望
3年都好金架啦,暫時都只係猜測,可能個官狠D既話,10年

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-7-3 05:21 PM 發表

10年就要去食大餐
呢個我反而有小小同情佢,覺得佢好柒,明知死撚梗架啦,都重要插晒港獨旗,除左話佢on9都無咩好講,只係殺警果個有d失望,上唔到國安級

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]