• 瀏覽: 539,895
  • 回覆: 25
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-8-19 07:41 AM 發表

這個我就不知,不過泛民議員一向都有特權應該人人都知,他們做什麼都可以,就像陳淑莊,一聲有腫瘤,就可無需監禁,一聲開會,亦可數十人聚在酒吧暢飲,又有誰奈得了何,許議員搶人手機,嚴重侵犯他人的私隱,還是沒什麼事,足以證明他們做什麼都會沒事。 ...
鄭蟲泰先係最大件事 ! 無線新聞有埋片睇佢帶曱甴入立法會大肆破壞 ! 咁都仲可以繼續做議員先至荒謬 !
聽講已經排期審(其實應該特別加快處理) , 希望係啦否則真係冇天理 !

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-28 10:11 AM 發表

條片唔似係今次輯獲偷渡客,似係輯捕走私客,一堆快艇圍住隻漁船似係等派貨。
內地海警得個嗌字,話開槍根本冇開過一槍,眼白白睇住幾隻快艇走人都冇開槍警告,幾個海警跳上快艇同埋漁船,手中枝似電棍而唔係槍。 ...
師兄講得對 ! 已証實係8月份的舊片來 !

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-30 10:02 AM 發表

尾國垃圾食品多如牛毛,高脂高糖高鹽煎炸食物最受歡迎,尾式食品生產工業化,成本低,迎合中下階層消費水平,有錢人唔會食這種廉價垃圾食物,佢哋食貴價有機食品,所以你唔會見到總統丶部長丶議員丶大企業高管係痴肥的。

11554291 ...
有可能美國肺炎死咁多人就係國民身體質素太多呢個情況 !

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-9-3 09:21 PM 發表

你睇而家全民檢測就知,之前冇阿爺幫拖,連鬧都唔敢鬧班黑醫護,而家幾把炮眾目睽睽之下鬧到人地狗血淋頭咁。
頭先睇新聞猿各勇都轉咗口風了 !

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-9-3 09:23 PM 發表

荊軻捱義氣為燕國太子丹去刺殺秦王,太子丹向荊軻推薦一個助手名秦舞陽,太子丹話秦舞陽自小已經係一個優秀的細路,12歲時已經殺人不眨眼。 ...
你講呢個我忍唔住講幾句,其實係太子丹太心急 ,因為荊軻本來係要等同佢一樣好武藝的刺客叫蓋聶一齊動手刺秦王,但一直搵唔到蓋聶,而太子丹又話唔可以再等,先至搵咗秦舞陽,結果去到見秦王只係個排場已嚇到腳軟 !只好荊軻自己一個動手仲要失手 ! 如果等到蓋聶秦王死硬 ! 整個中國歴史都唔同晒 ! 但世事冇如果 !  

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-9-16 12:21 PM 發表

沉重心情習慣就可成自然,那個所謂的全民檢測,既然說到自願,就沒可能強制公務員參與,否則又會給機會這班狗賊做反。
港府在檢測後,還未決定將來怎麽加大檢測量,若最後將檢測中心全數關閉,變回七月時的檢測量,這次檢測可謂是白費,香港亦恐怕只剩死路一條。
另外放生黎智英是意料中事,港府以違反國安法之名高調拉人,但就遲遲不去起訴,看來是無法起訴,於是狗官就可輕鬆放生,也許港府也希望他流亡海外吧。
估計除 ...
冇辦法 ! 其實國安法底線應該係唔容許大規模黑暴縱火堵路和破壞 ! 其他的其實唔會理 ! 咁就解釋咗放軟手腳和由得林鄭和肥鄭亂來 !

早講咗香港會被陰乾 ! 死就一定仲會死得好難睇 ! 所以什麼林鄭肥鄭,肥佬黎,河童,屍發界什至教育醫護公務員等中央根本唔需要亦冇興趣理 ! 施生講得好清楚香港將會面臨的處境 ! 香港人仲發夢疫情過後會回復正常股樓齊升 ?! 醒醒吧 !

https://www.am730.com.hk/column/share/235245

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-9-17 07:16 AM 發表

班YC就係想傷港死,牠們認為整死傷港都好過益中國,牠們自覺整死傷港後自己可以移民,繼續享受人生。  總之,人一黃,心理就唔正常。
妳知道我想到什麼嗎 ? 星爺的破壞之王其中一段,星爺手誤揩到牛屎 ,柔道部主將捉住佢隻手話打我吖,結果自己揩到滿面牛屎 ! 星爺話已經唔需要了 ! 你已經受到應得的懲罰了 ! (柔道部主將係香港的明黃暗黃反中人士,星爺係中央)

引用:
原帖由 eman666 於 2020-10-17 12:19 PM 發表

根本悟関經驗時,你試下仲係禿鷢年代,晨早收班黑暴曱甴皮。
肥仔聰攞明hea做,分分鐘仲係鬼。7婆仲頒勳章比佢,痴Q線
老美再制裁和警告名單,已經冇咗肥仔聰了,係咪好得意和有意思呢?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-2 11:45 AM 發表

國安法立法權全在中央
但係中央明知港官靠不住仍然將國安法用港式審訊,就一定係中央做錯

寫嗰個已經寫錯,跟住到做嗰個又跟住錯
結果一連串既錯變成今時今日咁既鳥樣
你錯了 !早就講咗除咗嚴重個案由中央審和判講明香港冇權過問 ! 即係國安認為現時仲未有呢啲情況出現 ! 其實已經立咗紅綫嚇走咗幾多搞手和打擊咗資金,始終現實係再作亂係要錢 !所以其他的國安唔會理了 !

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-11-2 05:52 PM 發表

但係依家法係立左,但係律政司/法院一樣有方法放人,結果咪又係將國安法變成廢紙一樣無力

既然中央响香港法制之外另搞一套,就不應該用返港式審訊,結果變成成條國安法唔湯唔水,無人會驚

立一條無人驚既國安法又有乜用,除左中央做錯就真係諗唔到其他解釋
之前中央未插手冇得講 !而家又有國安公署,又有中央長駐人員在香港,你認為唔湯唔水會好有面 ? 放心吧!中央對香港要查的人的資料遠比我地普通人知得多 ! 其實中央都好保護香港,因為落重手真係會影響香港的外向性 !(包括外國公司,人員,投資,甚至居住的外國人才), 相信非要出手必定出手 ! 記住佢地已經喺度了 !

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]