• 瀏覽: 540,380
  • 回覆: 341
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-5-19 12:23 發表

周顯講的文章。我都好希望係真,與期俾黑暴黃絲拖死香港,反正都係死咁點解要成全佢地 ?! 中央俾香港長期變成反共基地面子又往那裡放 ?! 長痛不如短痛一鑊過治重藥,香港反而可能慢慢恢復過來 !

https://www.am730.com.hk/column/share/219324

在推遲了兩個月才舉行的全國「兩會」前夕,全國政協常委何柱國接受無綫新聞節目《講清講楚》訪問時指,預料有代表 ...
武力反抗?
只要老解出場,我就看不到會有任何大形對戰情況。香港人本性貪生怕死,長期生活無憂,就算拉去坐監都係世界一流水平

引用:
原帖由 上環 於 2020-5-20 20:23 發表

所以點解會咁柒憎黃撚,重要話係一家人,都唔撚知係咪扮一家人
曱甴雜交是常識吧

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-5-21 10:56 發表
兩會會議今天揭開敍幕,很多人都對今次會議抱有很大期望,冀盼會議內會就23條立法,有更清晰的指示,甚至是落實執行的時間表,但我對這個願望,卻不太期待,只因中央一直以來的對港態度。
有這個想法,並不是認為中央是隻無牙老虎,也不是覺得中央是怕了這群反中亂港的廢物,而是想到中央,未必願意為了香港,而不惜代價通過23條。
23條立法,一直都是香港必需做而從來未做之事,可惜用了二十多年,港府還是未能立法,當然 ...
什麼是最好時機?就是活在當下。真係由中央直接立法,就是對國民一個交代。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-5-21 12:04 發表

如果咁做香港肯定會有大型示威……
都講過,香港人可以感受下中共的……

引用:
原帖由 Lpo13579 於 2020-5-21 12:09 發表

嘻嘻,新疆好多建設兵團缺人用
只要立法,就會有一波移民潮,慢慢來,睇下先

引用:
原帖由 Lpo13579 於 2020-5-21 12:13 發表

香港根本存在好多各國國籍嘅「假香港人」,佢嘅竟然可以身居官位,又有政治投票權,根本上唔合理!
這個中國一直接受,亦可以說是讓利。不過今時唔同往日…

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-5-21 12:19 發表

正常的新疆人很喜歡中共
帶來正常人的生活
有地鐵有大型商場
比起以往係深圳大部分小偷賊仔都是新疆人
依家仲有冇 有 很少
以往返大陸真係小心眼 新疆人 ...
十年前深圳很普遍,近幾年聽聞好多都回家發展了。

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-5-21 12:37 發表

移民?  望吓美帝的失業率,過去吃西北風?
西方好多黑市勞工職位,等待曱甴為白人建設美好家園

引用:
原帖由 Lpo13579 於 2020-5-21 12:35 發表

區議會選舉就可以全民投票,但立法會呢D關鍵部門就只可以比只有中國國籍的中國香港人投票!
慢慢來吧,斬咗而家啲漢狗先。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-5-21 17:23 發表
人大今晚公佈實施港版國安法,第一批送他們去見閻羅王的,是那些人?
中央早已點名
歸去,也無風雨也無情

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-5-21 21:00 發表
期待中,希望有幾辣得幾辣。  除了內容,誰人去執行都十分重要,應該不會係假髮人。
國安法是劍指在港外籍人士
中共呢鑊擺明反枱殺無赦。

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-5-22 08:43 發表

估計阿爺應該都想到這點,至於如何對策假發,要慢慢觀察。
國安法一出就代表全面整治香港社會。昨晚只有警方表態,今日港府都幾精彩。
香港真正回歸祖國,明天會更好

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-5-22 08:47 發表

如果係好了👍
希望黃人自己走啦,各不相欠!

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2020-5-22 13:04 發表

理論上職務等同於以前港英時代嘅政治部。
以前政治部編制係附屬警務處,但係直接向保安司司長匯報 (97前保安司司長叫黎慶寧)。
國安機關要在香港成立機關……是否在警務處成立編隊 ? 或是派駐人員來港 ? 或是成立新部門 ? …… 還未交待。 ...
國家安全,當然是中國執法人員。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-5-22 21:41 發表

應該在外交部駐港公署開一層,警察本身係本地人,未必可以下狠手,而且裡面有幾多黃色警察都係未知數
國家安全問題
怎會讓港撚廢官處理?
我想是會有追溯期,中央真身落場就必須清除一切港英餘孽的根患。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]