• 瀏覽: 540,358
  • 回覆: 557
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 hkc9 於 2020-4-26 03:39 PM 發表

收埋咁多🐷🐷,唔通想在家整燒肉食?😋😋😋
五花腩

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-4-26 04:31 PM 發表

腐乳?
窮人燒鵝脾

引用:
原帖由 vuirtu 於 2020-4-26 06:33 PM 發表

😄也留意到隔離個大叔貼,發覺有部分人非常偏激!簡直同曱甴不分伯仲!
確實係有幾個人有佢既見解,呢D係值得去尊重,但佢個貼人太多啦,個個都要做大哥,又有幾多個真正係大哥,見到呢D人講野直頭得啖笑

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-4-26 08:17 PM 發表

只是跟劇本走的演員,再推一班入世未深的炮灰跟天使,給點啤酒,大痲,比多間炮房就聽話了.
之後再係FB,TG群組寫下文宣,就足夠比一班蠢撚打飛機專用

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-4-27 10:17 AM 發表
咁早就送左隻豬俾我。
呢度有個專業派豬員,派一隻豬五美仙

引用:
原帖由 公園小OL 於 2020-4-27 03:11 PM 發表

已經出現自動派豬程式。
咦咦~~呢個有可能喎,真係黃暴無野叻,最叻開發埋呢D戇狗程式

今時今日既法官,得啖笑啦

講大話要坐監?
屈穎妍
講一句大話騙人,照理不算犯罪,否則我們對著肥女人說你不胖,對著醜女說你好靚,通通都要被關進天牢。

甚麼情況下講大話屬犯法?應該是以謊言來騙取一些東西,譬如錢,那就是騙案了。但如果騙的不是錢,是刑罰、是自由;騙的不是普通人,是法官、是執法者,又如何呢?前幾天,就有個現例了。

立法會議員區諾軒去年在暴亂中以揚聲器在警察耳邊講話並敲打警方盾牌,上星期被裁定兩項襲警罪成,被判140小時社會服務令。裁判官梁嘉琪表示,區諾軒是初犯,態度合作,對當時行為有悔意並願意負責,故只判處社會服務令。

逃過牢獄之災的區諾軒,一步出法院便露出本來面目,說從沒想過罪成,「一刻都沒想過」,他更認為自己是「法治的受害者」,亦聲明上訴到底。

庭上,辯方律師明明說,區諾軒有悔意,重犯的機會近乎零,又遞上一大堆求情信,還說了個荒誕求情理由:區諾軒9月打算到日本讀博士,故不能坐牢,即使是社會服務令也希望能在9月前完成。結果,法官照單全收,把區諾軒輕判了。

然而,區諾軒一判完就變臉,就推翻法庭內所說的一切,他雖逃過了襲警案的牢獄,但逃得過欺騙法官的新罪嗎?

我們看電影常有這幕,所有法庭內的作證者,說話前都要手按聖經唸出一段誓言,表明所作證供絕對真確無誤。這次區諾軒庭內庭外兩個樣,擺明就是欺騙法官換取輕判,是一幕眾目睽睽的公然詐騙。

一個曾經的立法會議員如此玩弄法官,該當何罪?試想想,假如有個被告向法官求情說剛剛死老豆,希望法官不要判監讓他可去送葬,然後法官信了,判他社會服務令,誰知被告一步出法庭,老豆已在庭外等候,還一起去飲茶慶祝,這就是有證有據的講大話呃輕判,原罪逃了,行騙的新罪難饒,法官可改判即時收監。

你放他一馬,他當你傻仔,原來今日香港的無法無天不單是法治受損,而是連法官都樂於公然被騙。

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-5-15 06:37 PM 發表

好想打7黃人😡
你個名係女人喎,咁暴力

不過你講呢個話題,我都好想做

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-5-16 10:24 AM 發表

邊個話女人唔可以出手打曱甴,打黃人漢奸架。
如果打死佢地無罪,我一定會一刀一刀咁插死佢地🤬😡😡
凌遲好D

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-5-16 10:21 AM 發表

(以下是小女子愚見,不喜勿插)
香港有大部分教師,都係無教育下一代的熱忱或能力,只係為了那份“糧”。

高教如果成績好的都去讀神科,考唔到大學的去讀工業學校IVY。

比較中游或下游的成績去讀教育學院。

還有一些入左大學讀完那些他們認為無用的科目後再讀一年教育文憑的學子。

他/她們都不是真心或有能力去當教師的。

認識一位中學教師,他會考肥左重 ...
呢度就出晒問題啦,教師,護士,醫生,警察,呢D都係要靠個心去做先做到成就感出黎,如果只係認為打份工,叫佢地轉行把啦,侮辱左呢D神聖既職業,無人要你做到好似神咁,但最小要扲個心出黎先好做,唔係的話,根本就唔知自己做乜撚

穆SIR都忍唔住口,最尾度都話葉建源係漢奸

https://www.youtube.com/watch?v=wvqi2nzhUtM

懵撚給豬

一隻咁多啦

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-5-20 08:19 PM 發表

笑料
所以點解會咁柒憎黃撚,重要話係一家人,都唔撚知係咪扮一家人

睇見而家班新一代的死撚蠢香港人,好信唔信信泛民,而家瀨晒野啦,明明有高度自治,而家自己申請比人管,抵撚死,成日當亞爺無料到,亞爺就係等你班懵撚玩到香港差唔多佢先出手,而家就算佢地個美帝都無撚晒符,漢奸走狗等死都得啦,重有班泛民狗,你地醒醒定定做你既議員,唔係的話有咩e郁,亞爺即時做你世界,有晒條例重駛條撚理你啊,叫多D口號啦,五大素求就無啦,國安法就提早比你地,開心晒啦,香港人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]