• 瀏覽: 431,871
  • 回覆: 51
  • 追帖: 38
支持繼續……聲討黃色曱甴及無能庸官。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-4-24 10:24 PM 發表

特朗普倡研人體注入消毒劑殺病毒 專家批不負責任:會致命

https://hd.stheadline.com/news/r ... 02/即時-國際-特朗普倡研人體注入% ...
可以証明到侵侵嘅智商到底有幾高 ? 堂堂一個美帝總統……竟然咁白痴 ! 😔

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-24 10:42 PM 發表

叫佢飲二啖漂白水先消毒一下,佢把口太臭,又可以試下死唔死得
侵侵呢招係……同歸於盡治療法,比起群體感染治療法……更利害 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-4-25 12:52 AM 發表

川建國絕對唔係白痴。。。
但美國發生咁多大鑊野,唔係每一個人受得起。。。
應該係癲咗。。。
在下係支持佢連任㗎,如果唔係邊有咁多笑料呢! ...
一個美國總統竟然叫人飲消毒藥水漂白水 治病 ? 傻嘅都知病毒死……但人都會死 ! 何況他不是專業人員或醫生……任何治療方法都不應順口開河,有人誤信……會害死人。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-4-25 01:05 AM 發表

師兄,就係因為川建國癲到叫美國(國民)飲消毒藥水漂水等,叫佢啲國民自殺。。。
在下才更加要支持佢做(偉大的最後一任美國總統)嘛!
如果侵侵可以連任……亦可反映美帝國民智慧有幾高 !

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-26 08:22 PM 發表

之後再係FB,TG群組寫下文宣,就足夠比一班蠢撚打飛機專用
背後班黑手唔會俾佢地停,見到疫情好小小……就文宣call班傻仔出嚟搞事,起碼玩到垃圾會選舉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-4-28 01:23 PM 發表

今天,是文憑試開考的第四天,傳媒依然是追蹤著這群考生,不過既然考試都去到第四天,一切安排均已逐漸暢順,其新聞價值也應慢慢減少,可惜本港傳媒一直垃圾,令觀眾繼續需要每天看著這群考生。
我不是要貶低任何考生,但說實在,他們每天跑到試場考試,與本人有何關係?為什麼要日日報導?為什麼就要我每天,都要看見這群可能在昨年將香港反轉的人?他們有多少,是曾經到處破壞過?
香港的傳媒一向垃圾人人皆知,一宗新聞,往往 ...
黑煤話……係時代選中呢班曱甴守芋香港,佢地係香港未來嘅煮人翁,所以要日日報導。😔

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-4-28 03:49 PM 發表

今天就訪問了某「大帝」,說取消了英文口試不公平,說他自己的口試是強項,我不禁會問,英文的聽寫文法能力低下,口語亦不會好到那裡,這就反映了這一代的年青人,都是活於幻想之中,不知道現實與他們的想像有很大的出入,所以才會有破壞香港才是拯救香港的瘋狂想法。 ...
呢代好多係菲傭帶大,滿口流利賓賓口音英語,所以佢地好有自信。😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-4-28 04:14 PM 發表

國內早已控制疫情還要再封一個月,港府這是什麽纙緝?
再封一個月都唔係壞事,再餓下班零售業及商家佬,等班要攬炒嘅……繼續失業及放冇薪假,當作懲戒一下。
班後生仔話冇咗自由行……行街好舒服,俾佢地再舒服一下,遲啲冇飯開就知味。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-4-30 11:21 AM 發表

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1759264/

這只是冰山一角,咁多年來,都唔知啲教畜傳播咗幾多歪理、病毒。 教育局責無旁貸,或者他們是有意為之。 ...
有危就有機,特衰政府……如果醒目的話,就要利用呢個歪曲歷史小學教師Case,借機整頓一下整個教育制度,包括教署、教材、教師評核、學校管理。再唔整頓教育界……恐怕會再禍害多下一兩代人。

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-5-2 08:12 AM 發表

👍
可惜香港真係多蠢人,人一黃腦就殘。
節錄……盧永雄 部份文章
香港染上「斯德哥爾摩候群症」
2020年04月15日

香港已經陷入一個集體「斯德哥爾摩症候群」(Stockholm syndrome)。這個名詞源於1973年瑞典斯德哥爾摩一單銀行劫案,匪徒Jan-Erik Olsson衝入當地最大銀行打劫,事敗刧持4個銀行職員,與警方對峙。經歷了長達6日的圍困,最後刧匪釋放了人質。這班銀行職員長時間聽了匪徒Olsson的故事,對他產生同情,認同了他的做法。事後瑞典警方將匪徒告上法庭,但4名人質不但不願上庭指證刧匪,還替他籌款抗辯。後來瑞典警方找來犯罪學者Nils Bejerot研究,發現人質長時期只聽刧匪單方面的道理, 結果被其洗腦,就出現這種同情加害者的「斯德哥爾摩症候群」。

很早已經發現,香港政治上出現「斯德哥爾摩症候群」,大家聽加害者單方面講他的故事,久而久之,就認同了對方的觀點。.....

我極之認同香港很多人出現此症候群,以婦孺及年青一輩尤其明顯。普遍婦孺大多有婦人之仁心態,欠缺分析能力,容易受媒體新聞影響而産生同情及憐憫之心。
而青年人社會經驗少,人生練歷也少,單純……欠缺獨立思考,自我中心,懷有不切實際的英雄感……想改變世界。往往歴史上任何的社會運動或革命……都是最容易利用學生及年青人做前線炮灰。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-5-2 06:58 PM 發表

最好方法是向錢著手,破壞道路的抓到除了判刑,更要民事索償,告到佢一家破產!
要當場捉到破壞者先有機會起訴到。
班曱甴背後有律屍教路,每次搞破壞都一群曱甴開遮陣掩護,就算有cam影到現場……都睇唔到破壞者,所以要舉證檢控係好難度高。

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-5-2 07:42 PM 發表

中聯辦今天又出聲,希望真的有行動, 否則唔出聲好過,因為會給人紙老虎感覺,只會嘴炮。
沒錯。中央機構出聲……但冇行動,會俾人感覺打嘴炮。出聲……而有行動,又會俾人感覺中央向政府施壓干預香港事務。
倒不如……中聯辦不要再出聲,背後向特衰政府施壓就可以,只需落order就可以。

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-5-2 10:36 PM 發表

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1760746/

都話咗23條係立唔到啦,根本連政府、建制都冇心、唔想去做,出年八月?比個官你做。
九月立法會選舉,如果建制派大敗……根本唔洗旨意立到23條。就算維持到基本盤議席……亦會俾反對派拉布阻止通過23條。(睇下選內委會主席就知反對派拉布手段)
所以要立23條……機會很微。

回覆 引用 TOP

https://www.youtube.com/watch?v=XsjauSBZfJg&feature=youtu.be

片中有講述有初中教科書想引導學生……否定林則徐禁煙行為,禁煙是魯莽……單方面破壞了中英貿易不平衡。黃絲的滲透教育……已去到根深蒂固地步。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]