• 瀏覽: 421,853
  • 回覆: 578
  • 追帖: 38
報到

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 上環 於 2020-4-24 09:10 PM 發表

香港係一個畸形既社會,早係幾十年前港英時代,中國人都分成二派,一到十月一日,中國五星旗掛到周圍都係,但到左十月十,又到國民黨的青天白日旗掛滿街,係個陣英國佬都唔會理你地掛乜柒旗,只要唔好攪到佢就得,簡單D講既就係香港好早期就已經分成二派中國人,所以以前既國民黨人會對而家既中共有反對心係好正常,我亦會明白點解會咁,因為歷史上就係咁

但我好奇怪到左而家呢一代人,又或者係已經隔 ...
我都唔明點解班黃畜咁Q憎恨大陸,中共有對牠們幹過什麼🤔?  殺你父母?

光榮鏗,加油💪,幾驚你收手。  個人期望,最低消費是DQ,告上法庭係應該,你人生更精彩是bonus,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-24 09:30 PM 發表

我就係唔明呢一點,除左係比人洗左腦,重可以點解釋,都隔左幾代人,中共而家重做得咁好添,真係奇撚怪

我自問我老豆都係大陸走黎香港,我都係香港出世,但我唔會無啦啦咁柒憎中共,就係諗唔明而家班曱甴係咪中撚晒毒 ...
你話伊斯蘭國家仇恨美帝都可以理解。

https://youtu.be/B06T366S2SU

從隔離貼取來的。  不愧為垃圾局,但這班人都係廣大市民送去的。

香港無論高官和建制派都和英美有千絲萬縷嘅關係,你話他們點會出手去整治班泛暴漢奸。

回覆 引用 TOP

對於駱主任的到任,馬兄嘅貼有很大期望,但個人唔樂觀。  就算駱主任下了指示,都要林鄭班人和建制派肯去執行才行,但有嗎?  個個都係敷衍了事,忽悠阿爺。

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-4-25 04:18 PM 發表

哈哈。。。。。
我古下,因為佢地老斗北上叫雞,比公安拉加罰款加回鄉證曾被印個字,咁有形
因為咁所以對內地很不港
那班曱甴可能自己都係中港產物,什麼不是中國人,要再投胎,睇吓可否變成白人。

金仔病危,不知是真是假,如果係真,這隻黑天鵝都幾肥美。  不過,如果中朝邊境冇特別調動,假的成數好大。

回覆 引用 TOP

阿爺是否冇牙老虎,林鄭政府是否陽奉陰違,我會以光榮鏗事件作為指標。  如果咁都放生,我們可以死心了。

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-25 06:19 PM 發表

我只係分析到呢班廢柴叫做無腦,因為有腦都知而家中國就係共產黨話事,除左係靠政治搵食既人,其他人反政府反中國有撚用咩,唔係無腦咁係乜。
仲要冇道德底線,什麼"黃藍是政見,黑白是良知",聽見就想作嘔🤮,班人渣的所作所為,罄竹難書,有良知嗎?

張公公終於出聲了,差點以為政務司司長位置是懸空中。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-4-26 06:28 PM 發表

反修例網民發起太古城中心「和你唱」

https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1256089/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E5%8F%8D%E4%BF%AE%E4%BE%8B%E7%B6%B2%E6%B0%91%E7%99%BC%E8%B5%B7%E5%A4%AA%E5%8F%A4%E5 ...
成班垃圾,經濟已經夠差,仲想攬抄人哋商場,等商戶做唔到生意。  所以洗光啲儲備都好,唔好以為點差都有政府包底,有綜緩養。

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1755900/

已經太遲了,班新一代教畜都不知品德為何物,你叫牠們去教?緣木求魚。

董伯伯和梁特首都算有心,所以落台後,中央都留返個位給他們,唔同貪曾。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]