• 瀏覽: 540,130
  • 回覆: 217
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 上環 於 2020-9-7 11:04 發表

衰在而家建制只係得二個人做野,一個葛珮帆,一個何君堯,其他D建制只係識出糧,全部都係廢既
無錯,建制要做野,攪大佢,叫去立法會解釋囉。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-9-21 13:43 發表
通緝犯家人報警找通緝犯
屈穎妍

想像一下,在灣仔警察總部的報案室,出現以下對白:

「喂,黑警,我哋嚟報案!」

「先生,你去錯地方,呢度冇黑警。」

「你咪係囉,解散警隊,刻不容緩!」

別以為是笑話,這班乜都敢死、乜都做得出的反對派,他們的所作所為是我們正常人永遠估佢唔到的。這天,他們就真的夠膽死帶著12逃犯的家人,來到灣仔警察總部,找他們口中的「黑警」報案,要求「刻不容緩解散」的警隊,立 ...
政府軟弱,官員每次出來講野都“口侄侄”,好似自己錯咁,犯狗唔食住你先奇怪啦!
應該同報案人講:請你直接上深圳報警。

另外,這個時候,建制就應該做野,攪輿論,叫去報案的家屬,証明自己係家屬啦,(記得陳媽媽事件嗎?)
真係想要睇下有幾多個係真家屬。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-9-23 10:49 發表
港府的第二輪保就業基金,昨天又再向本港兩間超巿惠康與百佳,各派了接近二億港元,港府雖然要求這兩間超巿,要將得到的回饋巿民,但只要求將當中的一半用來幫助巿民,亦即是多達一半的金額,他們可以袋袋平安。
在首輪的保就業計劃裡,這兩間超巿,已分別取得了數億,來到今輪,它們依然可以拿到接近億元的資助,巿民看在眼裡,只會問一句為何要將巨額的金錢,送給兩間超巿。
這兩間超巿,分別隸屬於香港兩大集團長和與怡和,這 ...
點解要批呢?唔明白。

兩間超市生意很賺錢呢!

一定是正苦內有黃人在玩野,(黃人心想)係要批呀,你地(市民)吹得我漲咩。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-9-24 18:53 發表

可能那位智商超過一百的天才,希望將來能在黃瓜的公司謀求一官半職吧。
從來唔覺佢高智喎

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-9-24 18:26 發表

有用,佢哋班假髮以前高高在上批評一下都唔得,依家就日日畀人指住個鼻鬧,雖然佢哋仍然活在慣性唯我獨尊的夢境中,但事實已經畀人拉落神壇。臭港名義上最高權力係凸首,別忘記仲有中聯辦同港澳辦,中央已經唔再袖手傍觀,假髮 L 名聲越臭丶民怨越大,就越容易畀理由中央做嘢,但中央做事唔係街頭黑幫,一唔順眼就班馬擸起架撐去開片。目前中央最重點係搞掂蛙島先,如果要武統就會一劍封喉,橫掂都會同尾國反枱,咁就順 ...
係就好啦!👏👏👏

引用:
原帖由 上環 於 2020-10-1 22:41 發表
【 警方獅子山上現場直播實況 】

死黃8婆,又要吋咀,又要唔比警察查袋,最後咪死死氣打開個袋

https://www.youtube.com/watch?v=0UwFUZsQ2Wc
唔合作咪“的”返警署先慢慢查囉!
香港警察就係太斯文,太有禮貌,所以縱壞YC個膽。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-10-2 12:39 發表

既然曱甴咁懷念英國管治就應該俾佢地享受一下皇家警察年代既英式禮遇
最好可以學老尾,叫YC唔停就開槍(可以用膠或木子彈)。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-10-2 12:59 發表

以前警棍大大棍扑落去已經夠曱甴呼爹喚娘

打死左只能少一個,但但打傷一個就少三個人戰鬥力,所以唔使打死,扑到啲曱甴斷手斷腳就夠效果
可惜,這些只是小市民的建議,政府唔會接受咁做。

引用:
原帖由 上環 於 2020-10-2 12:53 發表

事實根本就係咁,只要個8婆係都唔比查,就一定車佢番差館先查,到時先慢慢玩,都唔撚知而家d人諗乜,本身你個袋無收埋犯法野就喳喳林比佢睇完就走啦,又係要玩吋咀,做埋d垃圾行為,之後咪又係跪底 ...
那些自由閪,以為串下係好有型的行為。
都係太容忍佢地才會有今日的行為。
政府其實係咪可以立法禁止侮辱警察呢?
如果市民唔合作,串串貢係咪可以告阻差辦工呢?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-10-6 11:38 發表
所謂假作真時真亦假,特朗普染上新冠肺炎,到底是真是假已無從蹊蹺,但以他這樣的年紀,可以在區區三天後,就能離開醫院重回工作崗位,確有一點讓人意外,他還說要參與下週與拜登的第二次辯論,真夠奇蹟。

特朗普呼籲美國人不要害怕冠狀病毒
http://sputniknews.cn/politics/202010061032260611/ ...
侵侵應該無中美國肺炎。

因為一個70幾歲的人,中左肺炎只要三幾日就可出院?

真係搵(老尾)鬼信囉!

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-10-6 21:30 發表

個人傾向金毛真的中招,有成個白宮群英,只係為了選舉而頂硬上。
如果真中了,又夾硬出院,咪為了連任命都唔要???

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-10-6 20:57 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201006/bkn-20201006133724836-1006_00952_001.html

國民黨想為武統助攻?
“求和”不成咪求戰囉,反正國民黨近乎亡黨,倒不如背水一戰,助攻大陸。

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-10-6 22:17 發表

“求和”不成咪求戰囉,反正國民黨近乎亡黨,倒不如背水一戰,助攻大陸。
“助攻大陸”,係指迫蔡小姐攤牌。

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-10-7 07:17 發表

連唔到任一樣係死
佢梗係做左極多衰野。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-10-7 10:57 發表
工聯會推舉報熱綫 揪出不良教材
https://std.stheadline.com/politics/article/1391289/%E6%94%BF%E6%B2%BB-%E6%96%B0%E8%81%9E-%E5%B7%A5%E8%81%AF%E6%9C%83%E6%8E%A8%E8%88%89%E5%A0%B1%E7%86%B1%E7%B6%AB-%E6%8F%AA%E5%87%BA%E4 ...
咁先係做野啦!
民記去左邊?
淨係得工記係建制咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]