• 瀏覽: 540,026
  • 回覆: 214
  • 追帖: 31
+352
支持師兄!

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-4-24 09:23 PM 發表

我都唔明點解班黃畜咁Q憎恨大陸,中共有對牠們幹過什麼🤔?  殺你父母?
其實依家好多香港人對大陸重停留係十幾年前怎至幾十年前既觀感,佢地到今時今日重認為一過左羅湖關口就會俾人劏死牛。
點解會咁?因為佢地重來未返過大陸。

我身邊好多深黃係重來未上過大陸的,佢地去旅行永遠唔考慮大陸,佢地對今天既中國存在左好多誤解。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-5-21 10:56 AM 發表
兩會會議今天揭開敍幕,很多人都對今次會議抱有很大期望,冀盼會議內會就23條立法,有更清晰的指示,甚至是落實執行的時間表,但我對這個願望,卻不太期待,只因中央一直以來的對港態度。
有這個想法,並不是認為中央是隻無牙老虎,也不是覺得中央是怕了這群反中亂港的廢物,而是想到中央,未必願意為了香港,而不惜代價通過23條。
23條立法,一直都是香港必需做而從來未做之事,可惜用了二十多年,港府還是未能立法,當然 ...
我估今次係來真的,有留意中央以住做法都知道,一係唔放風,放得風既應該做硬,依單野先後有譚耀宗同國柱兩個有份量人物放風,應該唔假得去邊。
中央好明顯想襯老尾病攞班黃狗命。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-5-21 11:58 AM 發表

我都希望是這樣,希望會議後會有好消息。
個玩法好似係以附例三直接加國安法落基本法上,條例完全唔洗經垃圾會審批。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-5-21 12:04 PM 發表

如果咁做香港肯定會有大型示威……
我會咁睇,如果唔立23條/國安法,又保唔保證到班黃狗唔攪大型示威呢?

歷史話俾我聽,一個任人魚肉既國家/政權最後都係走向滅亡這條路。

引用:
原帖由 Lpo13579 於 2020-5-21 12:07 PM 發表

再做絕D,呢D國防嘢由中央負責,同時成立與國安法配套的國安機構執行國安法律,向敵人重棰出擊!
根本一早要咁做,還原返港英時期既政治部。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-5-21 05:23 PM 發表
人大今晚公佈實施港版國安法,第一批送他們去見閻羅王的,是那些人?
依排無飛機搭,佢地點著草好?遊水過老美?好替佢地擔心....

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-5-21 06:53 PM 發表

唔洗擔心,老尾有肺炎艦㗎,可以在公海等班漢奸。
只係怕佢地唔敢上船😂
特登搵隻艦運批港版condom返老尾?港版condom肯定係用黃金造同可再用60次...

引用:
原帖由 babyna 於 2020-5-21 07:18 PM 發表

入領事館?
領事館可收到幾多個condom?

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-5-21 09:00 PM 發表
期待中,希望有幾辣得幾辣。 除了內容,誰人去執行都十分重要,應該不會係假髮人。
我估依條例既終審權係北京手

引用:
原帖由 上環 於 2020-5-22 01:21 AM 發表
睇見而家班新一代的死撚蠢香港人,好信唔信信泛民,而家瀨晒野啦,明明有高度自治,而家自己申請比人管,抵撚死,成日當亞爺無料到,亞爺就係等你班懵撚玩到香港差唔多佢先出手,而家就算佢地個美帝都無撚晒符,漢奸走狗等死都得啦,重有班泛民狗,你地醒醒定定做你既議員,唔係的話有咩e郁,亞爺即時做你世界,有晒條例重駛條撚理你啊,叫多D口號啦,五大素求就無啦,國安法就提早比你地,開心晒啦,香港人 ...
國安法細節未出,估計會比原23條辣幾倍,今次真係要再多一次多謝果二百幻香港人,幫香港捉蟲入屎忽。

港版國安法:草案內容指國安機關可在港成立機構

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0522_00822_001.html

港版政治部?

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2020-5-22 01:07 PM 發表

黃絲曱甴話要攬炒,阿爺都唔再顧慮香港一國兩制個招牌,大家一於鬥炒大佢。
班黃人政棍唔識得見好收,咄咄逼人、貪得無厭…………焗到阿爺要行呢步,依家真係求仁得仁,全部都係班黃人政棍自己搞出嚟。…… 估計好多黃絲大佬準備要走佬,肥佬黎……係頭號人物。🙄 ...
果幾件有份出去唱衰香港既曱甴如痴瘋同豆腐絲應該係重點要捉既昆蟲。

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-5-22 04:49 PM 發表

肥佬黎已經被法庭禁止離港,除非走去美帝領使館。
BK有人講果隻涼瓜傑已經賣左d資產走左佬,唔知堅定流。

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-5-23 08:42 AM 發表

多數堅,因為呢排我紅過部份地產留意到,有些盤係放得比較平,都去過睇樓
間樓重有少少新裝修
整過下,我古係有班比較有事又怕在香港出事套現走路 ...
所以香港經濟短期內一定會有陣痛,實有班黃狗會走資離場。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]