• 瀏覽: 4,616
  • 回覆: 93
+5
「肺炎索償」潮正蔓延......

香港人都應該盡快一人一信向中國索償

新聞來源連結:

https://china.hket.com/article/2625644/【疫情賠償】意大利組織擬向中國索償8380億 中方曾批肺炎賠償荒唐

意大利消費者權益保護協會是那根蔥?

打官司。。。。。得啖笑!菲律賓都示範過啦!所以台灣文宣能力真好!

意大利都好似香港咁。大把古怪組織。。幾個人又一個組織。講幾句又話世界大戰。。。其實忍得住真系唔好太關心時事。成班都系演員。影響日常生活

不過
認真
之後應該有唔少國家有排華潮

前路難行 ......

按道理香港愛滋友可向美國索償6769億不手軟

一二戰導火線都係向德國索償引起,1929年華爾街股災,30年代向德國討債,打仗,1954年才回復到1920年代水平,想經濟全面崩潰咪試下囉。 

小圈子組織就想代表人...

引用:
原帖由 Parkwood 於 2020-4-24 04:28 PM 發表
不過
認真

前路難行 ......
錯不在自己, 但人地都排你,呢d路行唔行都把...

所以無錯就唔好認唔好諗住息事寧人,唔係以後賴慣就賴...

意大利31/1 禁左大6人入境, 歐洲最早

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-4-24 04:19 PM 發表
意大利消費者權益保護協會是那根蔥?
同香港班曱甴一樣,一兩個人註冊一個組織

引用:
原帖由 Parkwood 於 2020-4-24 16:28 發表
不過
認真

前路難行 ......
不求甚解嘅人, 會覺得係中國傳嘅病, 不竟第一單發現係中國,
但我地知病源好覆雜
如果咁做告得, 咁係咪下次你可以告你同事Peter 傳咗D傷風比你,
Peter又告May傳D感冒比佢? 邊個係源頭?
分分鐘係食咗藥, 無病徵嘅John, 定告你公司? 告大廈管理公司? 定告香港政府賠醫藥費?

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-4-24 04:47 PM 發表

不求甚解嘅人, 會覺得係中國傳嘅病, 不竟第一單發現係中國,
但我地知病源好覆雜
如果咁做告得, 咁係咪下次你可以告你同事Peter 傳咗D傷風比你,
Peter又告May傳D感冒比佢? 邊個係源頭?
分分鐘係食咗藥, 無病徵嘅John, 定告你公司? 告大廈管理公司? 定告香港政府賠醫藥費? ...
依家大陸生化武器殺左人,就要賠,
唔係你話無殺就無殺,有邊個殺人犯會話自己殺人? 一切睇證供疑點,睇下爆發地點武漢發生咩事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]