• 瀏覽: 1,173
  • 回覆: 21
+4
I LOVE HK
引用:
原帖由 巴斯頦 於 2020-4-22 12:33 PM 發表
民主黨成員林子健三年前涉嫌向警方訛稱並大肆宣揚自己遭內地漢迷暈擄走,雙腿被釘上21口釘書釘,林子健之後被裁定「明知地向警務人員虛報有人犯罪」罪成判囚5個月,4月初上訴失敗而被即時收監服刑。林子健今日(22日)到高等法院申請終審法院上訴許可之證明書被拒,林子健需繼續服完餘下刑期。

https://res.dotdotnews.com/wp-content/uploads/2020/04/WeCha ...

附件

20200418_f9e68d94285a0c440cbecq44IDXu1qAD.jpg(53.4 KB)

20200420_d6fdaefb1fa3528ccf25piO04k3fTA69.jpg(69.63 KB)

恭喜你
年年有監入
歲歲著囚衣

附件

4ef01b612a5af018862b0ec8389e2909461e7844_n.jpg(88.24 KB)

派個病人做佢室友

點解咁多錢上訴, 唔是法援啊?

引用:
原帖由 michael2345 於 2020-4-22 12:52 PM 發表
點解咁多錢上訴, 唔是法援啊?
black money

民主派
要民主自由喎

唔係呀?冇加刑?

其實都幾多謝佢,如果唔係佢洗頭艇傳說點會不攻自破

李柱銘都冇時間救佢。

入冊啦,

在入邊記得做番D正常人用嘅口罩喎...
咪L做出大細邊...

有排無魚柳飽食!

釘子健係黃屍嘅代表

引用:
原帖由 春天活潑的作業 於 2020-4-23 12:36 AM 發表
李柱銘都冇時間救佢。
但係有機會喺獄內相遇

主題標籤 #終審法院
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]