• 瀏覽: 1,394
  • 回覆: 27
加拿大蒙特利爾郊區一間安老院,有看護疑害怕感染新冠肺炎而擅離職守,遺下無人照顧的長者在院內等死,結果短短數周內有31人死

悲劇!好難想像會在先進國家發生。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200419/bkn-20200419220038236-0419_00972_001.html

貪生怕死人之常情,咁唔知算唔算謀殺?

引用:
原帖由 剎華 於 2020-4-19 10:22 PM 發表
貪生怕死人之常情,咁唔知算唔算謀殺?
如果在大陸發生就會係政府錯,在歐美發生的話......都會被話大陸政府錯。

引用:
原帖由 goodjob12 於 2020-4-19 10:27 PM 發表

如果在大陸發生就會係政府錯,在歐美發生的話......都會被話大陸政府錯。
-.-無天理~~~

安老院負責人只要話最衰大陸隱瞞疫情,就可以卸責。

香港黑醫護係咪移民了過加拿大所咁呀

引用:
原帖由 goodjob12 於 2020-4-19 10:27 PM 發表

正解

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-4-19 10:41 PM 發表
發動化武襲擊者⋯必全族被追x 😎
你講緊歐美?? 佢地死得最多人噃

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-4-19 10:41 PM 發表
發動化武襲擊者⋯必全族被追x 😎
美國愛滋就係化武襲擊

呢班看護,係用緊集體出逃嘅方法去保護長者!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-4-19 10:47 PM 發表
呢班看護,係用緊集體出逃嘅方法去保護長者!
唔罷工點迫到政府做野?

所以將來加拿大人要多謝呢班看護

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2020-4-19 10:49 PM 發表

唔罷工點迫到政府做野?

所以將來加拿大人要多謝呢班看護
咪係!
見死不救的罷工醫護,先至係救人英雄!
堅守崗位一日頂兩更果啲,係出賣良心的奴才!

加拿大看護怕染病怕死都好正常, 不是相信西人老外會像牠們製作的電影中英雄人物, 會捨己救人拯救世界咁天真吧... 道友多同加拿大佬家陣只識吸食大麻同販毒害人啊... 加拿大人不是死於美國肺炎, 就是因為毒品而歸西啊...

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]