• 瀏覽: 55,202
  • 回覆: 433
  • 追帖: 2
+24
新型冠狀病毒肺炎(新冠肺炎)美國疫情失控,確診人數增至逾67萬,死亡人數超越3.3萬。美國總統特朗普稱,自己感到憤怒,因為沒有人更早通知新冠肺炎疫情嚴重。但當記者問特朗普是否指中國時,特朗普支吾以對。

唉,一早講咗你又唔聽,聽咗又睇唔到,睇到又唔做,做又做得唔好,做得唔好又賴三賴四,想點呀大佬?

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2620329?r=cpstni

原來個人唔係講中國,唔知講邊個呢?

放心宜家仲係第19代冇變

柒兩普話: Errr...唔係話中國。我話呆蛙即,契哥都唔通知聲喔

香港普通市民都知嚴重。你一個世界第一總統唔知?抄曬情報人員。請香港街坊好過啦

老人癡呆!無計

下次搵記者問下傻侵,點解台灣防疫做得咁好都唔過兩招俾老美,搞到死咁多人

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-4-17 03:52 PM 發表
香港普通市民都知嚴重。你一個世界第一總統唔知?抄曬情報人員。請香港街坊好過啦
送我哋嗰個袁教授去美國算啦,唔使返啦

冇警告的話點解美國政府會識第一時間叫美國人離開中國??自己乜L都唔做就識賴,正PK

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-4-17 04:00 PM 發表

送我哋嗰個袁教授去美國算啦,唔使返啦
咁加埋個顧問。真系痴痴呆呆。坐埋一台

引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-4-17 03:59 PM 發表
下次搵記者問下傻侵,點解台灣防疫做得咁好都唔過兩招俾老美,搞到死咁多人
哈哈,大腫桶會話:呆灣瞞報

侵侵是事事自我為中心,
幕僚提醒他建議他點做,他會認為幕僚是我手下,無大無細,膽敢教我點做。。。
侵侵有佐咁心態,他就會不接受別人及專家的建議,加上自大心態的人,往往認為其它人少見多怪及小題大做。
而且侵侵本身是生意人,有種賭徒心態,貿易戰一役,表露無遺,
防疫初期,他同樣抱賭大細心態,大大注買小事(疫情很快結束),搏一搏,贏就大大拉高民望。

引用:
原帖由 CS601P 於 2020-4-17 04:11 PM 發表
侵侵是事事自我為中心,
幕僚提醒他建議他點做,他會認為幕僚是我手下,無大無細,膽敢教我點做。。。
侵侵有佐咁心態,他就會不接受別人及專家的建議,加上自大心態的人,往往認為其它人少見多怪及小題大做。
而且侵侵本身是生意人,有種賭徒心態,貿易戰一役,表露無遺,
防疫初期,他同樣抱賭大細心態,大大注買小事(疫情很快結束),搏一搏,贏就大大拉高民望。 ...
可惜長賭必輸

引用:
原帖由 simontsuishit 於 17-4-2020 04:01 PM 發表
冇警告的話點解美國政府會識第一時間叫美國人離開中國??自己乜L都唔做就識賴,正PK
侵侵衰佐就卸責,找人揹鑊,,
幾日前才有幕僚向傳媒講,早在二月發出備忘錄給侵侵,說明疫症大機會在美國漫延,要作出預防準備,當時侵侵一直無反應,侵侵就話他是近日才睇到份備忘錄,

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]