• 瀏覽: 547,011
  • 回覆: 24
  • 追帖: 176
+508
報道報到!!!

引用:
原帖由 花郎 於 2020-4-10 03:59 PM 發表
十年內,世界秩序肯定執位
在下突然想起(北斗之拳)。。。

引用:
原帖由 sniperkill 於 2020-4-11 04:08 PM 發表

請講返白話,唔識就教你
撐你媽個閪
吓,你個呆娃囝,係到扮陀地?
乜料先?
人哋好好哋同你嗲,你就趷頭趷勢,喂!你條青頭囝都係寫緊中文,唔同你講中史,唔通同你講(阿那耶)民族,寫梵文?
你識條柒咩!?
扮陀地,又唔柒識寫陀地文,乜叉白話呀?你內地定呆娃囝呀?
不撚之所謂。。。

引用:
原帖由 eddy1234567 於 2020-4-11 04:27 PM 發表
我想借用大叔這裡問一個問題,匯豐唔派息,對一向崇拜英國的香港人內心有何感想呢? 有沒有 人能評論一下
師兄,在下也是不派息的受害者
所以在下第一時間買晒佢,跟大叔及馬兄般,入晒實金,現在心裡踏實了很多。。。

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-4-11 07:00 PM 發表

唔好理佢,由佢自己打飛機啦
師兄,實在難忍,每當看見那些歪曲的言語,口出狂言者,都怒上心頭。。。
真心話,若不是這班叛國亂港的反賊,破壞了香港如斯美好的城巿,在下亦不用安排疫後回國內生活,放棄辛辛苦苦在港建立數十年的基業。。。
在下亦去過不少地方,但最後亦覺得香港無論生活、營商或打工亦是上佳之地,曾經的香港只要你肯做,就一定可以生活安穩安全的城巿。。。
本來香港是在下未來安老之地,但今時今日幻滅了。。。
返回國內重新發展亦是逼不得以,為了下一代將來亦只好作二次創業。。。
希望祖國快快一統,亦希望一切如劇情前進,將亂國禍港者伏法。。。
🙏🙏🙏

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-4-12 11:06 AM 發表

香港向內地開關冇風險,反而係內地唔會輕易撒銷從香港返內地嘅隔離令。
師兄,香港一日有數字增加,國內都唔會畀人過嚟,一陣無事變有事,點算。。。

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-4-13 02:31 PM 發表

昨日只有四單,香港曙光好快見到了
只係因為假期。。。少咗查

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-4-13 02:35 PM 發表

個隻何曱甴又喺度尻噏,DoH 同 HA lab唔喺 7X24 進行化驗咩?
師兄,放長雙眼睇吧!
英美越來越縮,呆蛙隨時變煉獄。。。
漁港黃屍泛狗心裡越來越唔踏實,所以不斷出嚟擦存在性而己。。。

[cp]【英國首相府發言人:#約翰遜出院前新冠病毒檢測呈陰性#】據俄羅斯衛星通訊社剛剛消息,英國首相府發言人表示,首相鮑里斯·約翰遜出院前新冠病毒檢測呈陰性。

該發言人表示,約翰遜會遵照醫生意見,來決定何時重新投身工作。“他昨天剛出院,任何有關他何時返回政府工作的決定,都將遵從其醫療小組的意見。”

確診感染新冠病毒的約翰遜5日晚入院,6日晚因病情惡化轉入重症監護室治療。首相府發言人12日透露,約翰遜已經出院,但仍需繼續康復,目前還不會立刻回到首相府開始工作。發言人說,根據醫療團隊建議,約翰遜隨后前往首相鄉村官邸契克斯別墅繼續康復。目前,英國外交大臣拉布代表約翰遜處理有關事務。

引用:
原帖由 Gooooooal 於 2020-4-15 10:22 AM 發表

強如恐龍都要滅族
人類滅亡都係遲早既事
不過近幾年發生既野的確真係一場唔好既先兆
真係要好好活在當下
師兄,恐龍滅係天災,人滅是人禍,正如 阿特蘭提斯 。。。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-4-15 12:02 PM 發表

呢兩年其實係天災+人禍, 再咁落去都應該捱唔到幾多年
就算今次疫情完,還有煌禍及南北極冰川溶化後的萬年毒菌及大水將至的難題需要人類共同面對的。。。
可惜人類種族鬥爭是天性,正如猿猴,無有解決的方法,只有至死方休。。。唉

$270兩盒50個口罩+一支特濃消毒藥水,民建聯街站呢幾日均有售,不用網上登記,即時現貨。。。

引用:
原帖由 billy24 於 2020-4-17 01:41 PM 發表
大家笑下
果然係喪屍老美,L無極限。。。

引用:
原帖由 OSR 於 2020-4-17 10:54 PM 發表
睇見陳毒倉個死樣真想打七佢

https://youtu.be/-ycIvW4LyQE
去酒吧就咁精神,依家出鏡就扮死狗,不知所謂!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]