• 瀏覽: 1,637
  • 回覆: 7
體育品牌Air Jordan及喬丹體育的商標糾紛告終。中國最高人民法院今日宣布,中國喬丹體育終審敗訴,需撤銷25個商標及圖案。Nike旗下品牌Air Jordan以籃球之神米高佐敦命名,於2012年控告中國喬丹體育侵權,前兩次均敗訴,直到2016年才上訴得直,取回內地譯名「喬丹」的註冊。今日終審判決亦維持當日判決,指「一審、二審判決認定事實和適用法律均有錯誤」,撤銷25個喬丹加圖形剪影的商標。中國喬丹體育於2017年全運,是賽會官方合作夥伴。

https://news.mingpao.com/ins/體育/article/20200408/s00006/1586333864044/【侵權案】中國喬丹體育終審敗訴-需撤25類商標及圖案
==================================================================================

終極敗訴,中國喬丹應該賠償幾多錢俾 Nike 好呢? 攞咗咁多年著數喎?

又再次證明中國係有法治。

當日跟車太貼果班「反中奴才」,唔知睇到今次嘅判決會點樣兜????
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-4-8 04:59 PM 發表
體育品牌Air Jordan及喬丹體育的商標糾紛告終。中國最高人民法院今日宣布,中國喬丹體育終審敗訴,需撤銷25個商標及圖案。Nike旗下品牌Air Jordan以籃球之神米高佐敦命名,於2012年控告中國喬丹體育侵權,前兩次均敗訴,直到2016年才上訴得直,取回內地譯名「喬丹」的註冊。今日終審判決亦維持當日判決,指「一審、二審判決認定事實和適用法律均有錯誤」,撤銷25個喬丹加圖形剪影的商標。中國 ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-4-8 05:05 PM 發表
又再次證明中國係有法治。

當日跟車太貼果班「反中奴才」,唔知睇到今次嘅判決會點樣兜????

...
你係咪要問吓當日為喬丹護航嗰班憤青五毛,話完全冇問題,冇侵權,唔知睇到今次嘅判決會點樣兜呢?

佢哋只可以講尊重法治,如果佢哋堅持喬丹護航無侵權,咪上訴囉。(如果可以上訴嘅話)

唔通去扔汽油彈、暴動、違法達義咩???
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-4-8 05:09 PM 發表

你係咪要問吓當日為喬丹護航嗰班憤青五毛,話完全冇問題,冇侵權,唔知睇到今次嘅判決會點樣兜呢?

支持掟汽油彈都係畜生, 佢地唔識聽人話架
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-4-8 05:25 PM 發表
佢哋只可以講尊重法治,如果佢哋堅持喬丹護航無侵權,咪上訴囉。(如果可以上訴嘅話)

唔通去扔汽油彈、暴動、違法達義咩???

...

其實果班「反中奴才」企係邊都會俾人鞕到咸

支持判決:證明中國有法治,佢哋反中論點企唔住。

唔支持判決:證明中國喬丹無侵權,今日自己打倒昨天自己。

班畜性有腦諗到呢啲嘢,就唔會一個一個扔完汽油彈做死炮灰啦,係咪???
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-4-8 05:29 PM 發表
支持掟汽油彈都係畜生, 佢地唔識聽人話架

引用:
原帖由 前期橙色的考試 於 2020-4-9 09:37 AM 發表
買過大陸喬丹產品,質量還行,但個人覺得你借用人家名字提高知名度起碼要徵求本人同意
會咁做嘅就唔係大陸人啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]