• 瀏覽: 5,188
  • 回覆: 155
+3
梁振英:在港官民合辦以香港為總部的國際級銀行,並賦予發鈔權,做一家名實相副的香港銀行,而中環郵政總局和旁邊相連的空地可直接批予此銀行,不必招標,地價作為政府股本一部分。

689知唔知有利益衝突?
香港政府監管銀行,自己又係銀行的股東;
換言之自己監管自己,有利益衝突呀!陸扒狗!

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-8 02:45 PM 發表
梁振英:在港官民合辦以香港為總部的國際級銀行,並賦予發鈔權,做一家名實相副的香港銀行,而中環郵政總局和旁邊相連
換言之自己監管自己,有利益衝突呀!陸扒狗! ...
黃絲洋爹國內崩潰,自顧不暇,給黃絲斷狗糧了,
黃絲氣急敗壞,惱羞成怒,抱怨自己冇狗糧吃,開始罵梁振英了

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-8 02:45 PM 發表
梁振英:在港官民合辦以香港為總部的國際級銀行,並賦予發鈔權,做一家名實相副的香港銀行,而中環郵政總局和旁邊相連的空地可直接批予此銀行,不必招標,地價作為政府股本一部分。

香港政府是港鐵最大股東
自己監管自己  都有利益衝突
使唔使執埋港鐵 ?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

西方的中央銀行是私營?

引用:
原帖由 40342 於 2020-4-8 05:21 PM 發表

西方的中央銀行是私營?
唔係!咁又點?

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-4-8 05:04 PM 發表

香港政府是港鐵最大股東
自己監管自己  都有利益衝突
使唔使執埋港鐵 ?
最好啦!

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-8 05:32 PM 發表

唔係!咁又點?
咁不只政府經營銀行,重有權規管其他私營銀行,咁大利益沖突,㸃好呀!

閣下係金容磚家?

你以為私營銀行就不會和政府有利益衝突啊,小朋友

其實你知唔知在甚麼條件下才構成利益衝突?

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-8 05:13 PM 發表

藍絲洋爹國內崩潰,自顧不暇,給藍絲斷狗糧了,
藍絲氣急敗壞,惱羞成怒,抱怨自己冇狗糧吃,開始語無倫次了。
and?

引用:
原帖由 40342 於 2020-4-8 05:44 PM 發表

咁不只政府經營銀行,重有權規管其他私營銀行,咁大利益沖突,㸃好呀!
政府規管私營銀行,無利益衝突喎。
你諗清楚啦!

提示: 違規內容已被屏蔽
主題標籤 #梁振英
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]