• 瀏覽: 23,115
  • 回覆: 495
+30
新民黨葉劉淑儀要求醫管局嚴肅交代如何處理早前參與罷工的醫護,認為如不採取紀律處分,將縱容醫護日後可以動輒罷工,又質疑行政總裁高拔陞怕得罪員工...

販民成日係度混淆視聽,將罷工醫護同其他盡忠職守嘅醫護拉埋一齊講。罷工醫護只佔一小部分,如果香港個個醫護都好似佢地咁,玩政治玩上腦,不惜犧牲病人利益,香港一早玩完。我哋多謝嘅係堅守崗位既醫護,唔係班黑醫護。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1242703/即時-香港-葉劉倡罷工醫護不獲發專業資格-李國麟批文革式批鬥

完全合理

辭職唔做無人怪佢地
但係罷工 攞病人做籌碼
絕對不是一個醫者所為

對付專業失德
危害公眾
不發牌照或者停牌
係合理合適喎

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-4-8 01:33 PM 發表

感謝醫護罷工救全港
同意!
唔罷工點迫林鄭封関? 全香港人都要多謝佢地成功迫林鄭封関! 否則香港變武漢,死得人多!🤒

美國麟,用罷工作手段去達到自己目的,唔係文革式鬥爭咩?

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-4-8 01:33 PM 發表

感謝醫護罷工救全港
救了香港什麼?罷工醫護全部應該革職!

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-4-8 01:29 PM 發表
完全合理

辭職唔做無人怪佢地
但係罷工 攞病人做籌碼
絕對不是一個醫者所為
X2

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-4-8 01:37 PM 發表

同意!
唔罷工點迫林鄭封関? 全香港人都要多謝佢地成功迫林鄭封関! 否則香港變武漢,死得人多!🤒
2月已經無內地輸入個案,關罷工咩事?第一個死就關罷工事,一罷工就有人病死

呢班黑醫護,請佢哋翻嚟系做嘢,而唔系請個大帝指點政府點做嘢咖!!!
一次不忠,百次不用!!反骨仔系要受到懲罰先公平

何必當初

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-4-8 01:42 PM 發表

2月已經無內地輸入個案,關罷工咩事?第一個死就關罷工事,一罷工就有人病死
因為罷工,失救致死

逃兵醫護咁怕死應該自動辭職

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2020-4-8 01:26 PM 發表
新民黨葉劉淑儀要求醫管局嚴肅交代如何處理早前參與罷工的醫護,認為如不採取紀律處分,將縱容醫護日後可以動輒罷工,又質疑行政總裁高拔陞怕得罪員工...

販民成日係度混淆視聽,將罷工醫護同其他盡忠職守嘅醫護拉埋一齊講。罷工醫護只佔 ...
應該釘牌

主題標籤 #葉劉淑儀
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]