• 瀏覽: 55,195
  • 回覆: 7
+19
引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2020-4-8 10:03 AM 發表
武漢仲安全過美國
香港是全國現有病例最多的城巿,第二先到湖北省.

武漢已有一個月沒有或極少新增病例,香港日日三四十單,社區爆發中.

引用:
原帖由 tim30 於 2020-4-8 10:20 AM 發表

大陸住的朋友都唔信大陸的確診數字 居然唔係成日住係大陸的香港人信仲邊有人話香港唔係愛國基地
黃人唔會用腦分識,緊係唔信大陸數字啦. 你係大陸沒有手機健康碼根本無法生存.你估好似香港居家隔離個班咁兒戲咩.
呢隻病毒只能在民主自由的國家散播

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-4-8 10:29 AM 發表

咁又點?一定有人唔信個數字,但睇嘢睇全面,中國控制疫情控得好到要連歐洲國家都彷效喎!
咁西方國家嘅數字一定係真?
連英國首相個老婆病左半個月,都未計入確診人數.連哈里波得個作者病完好返晒都未有機會去驗

引用:
原帖由 tim30 於 2020-4-8 11:20 AM 發表

香港咁危險 你咪又係留係香港
咁唔通去邊?你唔洗返工唔洗錢?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-4-8 04:44 PM 發表

同意

香港啲媒體(例如TVB)日日都係播累計人數,完全唔去分析啲數字.搞到啲人以為大陸仲係好似年初咁多病例,以為香港疫情唔嚴重,誤導觀眾

引用:
原帖由 晚間深情的樓盤 於 2020-4-9 08:00 AM 發表

中國零確診個到笑死左
有乜好笑?專家都唔覺得好笑,什至認為係好消息,証明抗疫有效.
你不如擔心係自己仲好.人地全巿留在家裡三個月好似坐監,你又做過啲乜

引用:
原帖由 tamadabi 於 2020-4-9 08:28 AM 發表

足兩個月,全城市停,所有人都困響屋企,
之前響武漢既香港人,直播訪問自己都講,困到就黎連飯都無得食,
要病既病咗,要醫既醫咗,要死既都死咗,

而家零確診有咩出奇? ...
等於困左5個潛伏期,早就發病完.穩陣起見繼續封多一個半月. 如果係外國一有少少起息就急不及待話疫情受控要解封.
全國都要掃健康碼,等於全民接受檢疫,仲work過帶電子手環.香港係咁坐14日就當檢疫,根本大把漏洞,不停有本土感染斷唔到尾,仲係到笑人.

引用:
原帖由 晚間深情的樓盤 於 2020-4-11 02:46 PM 發表

個幾日香港幾十單確診,你諗清諗楚人都唔要你啦。

全市要多謝海鮮批發市場,應該話全國。同時多謝埋中國,留比全世界咁多時間,雖然最後都全流出,但中國好值得學習,點樣封閉消息,可防可控,防吹哨人,控疫症消息。very good ...
多謝美國軍好過啦,冇佢地去武漢播毒點會有疫症. 最早幾個病例都冇去過海鮮巿場,已經有論文証實係外來傳入巿場.
封閉消息?一早就報告左啦http://wjw.wuhan.gov.cn/front/web/showDetail/2019123108989
咁又冇講錯,在中國大陸真係可防可控,在外國就完全失控

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]