• 瀏覽: 55,191
  • 回覆: 406
+19
引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2020-4-8 10:11 AM 發表

美國超人忙緊幫手燒屍喎,日日燒3千條屍好忙架
燒屍都燒唔切。
超人幫手掘坑做亂葬崗應該幫得下手。

【美國疫情】紐約挖壕埋屍 臨時殮房不夠數以千死
https://inews.hket.com/article/2612163/【美國疫情】紐約挖壕埋屍 臨時殮房不夠數以千死

引用:
原帖由 §阿祖§ 於 2020-4-8 10:54 AM 發表

看來C兄對阿爺既處理都充滿信心.
但願如此吧.
當了解過武漢點封,你會明佢壓制到疫情唔係無原因。
封城好多人都知,交通斷晒,出唔到城。
跟住封小區,每個小區出口都有保安守住,每戶每日只可有一人可攞業主證出外採購物資,到超市藥店買野都要出示政府發嘅電子健康碼,量體溫。有d更嚴緊嘅,直情唔俾人入去買,由店內員工攞你想要嘅貨係門口俾你,全電子貨幣交易,唔收現金。
到後來更嚴重,直情唔俾居民出小區,要食物,就打電話俾小區居委會搵人代定,要生活用品就網上定,在由快遞送到小區門口,在打電話通知遂個落去攞。
就算確診者,入院隔離治療,前後要進行三次核酸檢測為陰性先可出院,出院之後仲要由醫院專車接到特定酒店進行自我隔離14日,在進行兩次檢測為陰性先可離開,返家並要由指定專車,點對點接返屋企,唔俾機會你周圍走。
可能有人會話:痴線!咁同坐監有咩分別,無人權無自由。但面對疫情,唔咁做又點能有效保護人民,要成為武漢,還是紐約,條路自己揀,仆街唔好喊!

歡迎武漢人民來港消費

無事啦....

武漢蝙蝠又周圍飛啦

引用:
原帖由 強仔316 於 2020-4-8 11:34 AM 發表

當了解過武漢點封,你會明佢壓制到疫情唔係無原因。
封城好多人都知,交通斷晒,出唔到城。
跟住封小區,每個小區出口都有保安守住,每戶每日只可有一人可攞業主證出外採購物資,到超市藥店買野都要出示政府發嘅電子健康碼,量體溫。有d更嚴緊嘅,直情唔俾人入去買,由店內員工攞你想要嘅貨係門口俾你,全電子貨幣交易,唔收現金。
到後來更嚴重,直情唔俾居民出小區,要食物,就打電話俾小區居委會搵人代定,要生活用品就網 ...
師兄,同班黃屍咁長篇大論只係浪費時間。佢地只信毒果同化膿功。

YouTube 上有留言,唔知邊位高手寫嘅:
封,人權沒了;不封,人全沒了!
no human RIGHT, or no human LEFT!

見諸歐美嘅佛系抗疫,真係好寫實。哈哈哈!

引用:
原帖由 edd 於 8-4-2020 10:14 發表
大陸治癒率有9成,又0新增,其實佢地繼續留係上面,唔好黎香港仲安全
你話大陸人會來港?
可能諗多咗
除了代購那班人

引用:
原帖由 kit4698 於 2020-4-8 11:47 AM 發表
武漢蝙蝠又周圍飛啦
香港很危險!快逃去自由美國!

大鑊了 🙈

引用:
原帖由 kit4698 於 2020-4-8 11:47 AM 發表
武漢蝙蝠又周圍飛啦
吊!世界各地大把喇,又唔見你咁講!

引用:
原帖由 44_66 於 2020-4-8 09:57 AM 發表
正呀喂, 可以去香港 SHOPPING 喇
原來你唔知道而家只係淨返兩個口岸入境,而且要強制隔離14日, 仲要已經停曬自由行簽證 ,咁點樣shopping呢?不過黃狗一向智力比常人低,又鍾意睇洗腦假資訊, 以訛傳訛 ,佢哋唔知呢啲都唔出奇。 你同班黃狗講話去香港嘅高鐵飛已經賣曬佢哋都會信。

引用:
原帖由 The_Cardigans 於 2020-4-8 11:40 AM 發表

香港人家居隔離真係on 能久
香港最多係刁民!

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-4-8 11:53 AM 發表

原來你唔知道而家只係淨返兩個口岸入境,而且要強制隔離14日, 仲要已經停曬自由行簽證 ,咁點樣shopping呢?不過黃狗一向智力比常人低,又鍾意睇洗腦假資訊, 以訛傳訛 ,佢哋唔知呢啲都唔出奇。 你同班黃狗講話去香港嘅高鐵飛已經賣曬佢哋都會信。 ...
講明係黃狗,唔會用腦諗嘢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]