• 瀏覽: 55,134
  • 回覆: 406
+19
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-4-8 10:10 AM 發表

️A Huge Wave of China Coronavirus is Approaching
️一大波中國武漢肺炎即將來襲
#要出動美國超人先可以救地球
美國超人忙緊幫手燒屍喎,日日燒3千條屍好忙架

武漢加油💪🏽
但仍然要小心美國人再傳入病毒

大陸治癒率有9成,又0新增,其實佢地繼續留係上面,唔好黎香港仲安全

引用:
原帖由 §阿祖§ 於 2020-4-8 10:08 AM 發表
唔應該咁快解封的, 始終疫情都未過去...
最恐怖之處是那些無徵狀的確診者, 自己中左都唔知的到處走.
依家全世界都睇住中共,想搵你嘅錯處醜聞,插你一刀,中共如無把握,點敢咁早解封。加上武漢咁嚴緊嘅封法,如果放係香港,唔使兩星期,香港人已經會出來叫晒救命。

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-4-8 09:59 AM 發表
香港都無封喎,咁而家啲個案又喺邊一度輸入?
唔信內地嘅個案數字唔梗要,但外國嘅個案數字可以盡信?
嘥氣啦!人一黃,腦死亡

引用:
原帖由 gspqr 於 2020-4-8 10:07 AM 發表

香港是全國現有病例最多的城巿,第二先到湖北省.

武漢已有一個月沒有或極少新增病例,香港日日三四十單,社區爆發中.
大陸住的朋友都唔信大陸的確診數字 居然唔係成日住係大陸的香港人信仲邊有人話香港唔係愛國基地

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-4-8 09:32 AM 發表

內地湖北武漢凌晨零時起解封,結束76天封城。當局預計今日約有5.5萬名旅客坐火車離開武漢,其中前往珠三角地區的人,佔離漢旅客總數約四成,即是超過2萬人。

踏入零時,京港澳高速公路「武漢西收費站」所有出入口,全部打開,車輛有序駛入,標誌著離漢通 ...
中國人肯帶口罩, 勤洗手. 問題不大!? 咁, 人們點都要生活o架!

引用:
原帖由 強仔316 於 2020-4-8 10:16 AM 發表

依家全世界都睇住中共,想搵你嘅錯處醜聞,插你一刀,中共如無把握,點敢咁早解封。加上武漢咁嚴緊嘅封法,如果放係香港,唔使兩星期,香港人已經會出來叫晒救命。 ...
你實在太睇得起香港人的質素,香港如果好似武漢式封關,封關當天會出現暴動同放火

引用:
原帖由 tim30 於 2020-4-8 10:20 AM 發表

大陸住的朋友都唔信大陸的確診數字 居然唔係成日住係大陸的香港人信仲邊有人話香港唔係愛國基地
咁又點?一定有人唔信個數字,但睇嘢睇全面,中國控制疫情控得好到要連歐洲國家都彷效喎!
咁西方國家嘅數字一定係真?

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-4-8 10:10 AM 發表

️A Huge Wave of China Coronavirus is Approaching
️一大波中國武漢肺炎即將來襲
#要出動美國超人先可以救地球
美國“超人”推咗入ICU,中標美國肺炎等死中,你仲唔去見佢一面,以後冇得見...

重災區湖北武漢都解封、
相反民主自由的香港是
仍然搞乜搞物搞屍棍般
還要特首三屍十三焗長
要加人工嗎?
狗官即係狗官

既然咁有把炮話武漢冇事,既然淋奠開關俾佢地,又放長雙眼睇一排。如果有新增個案來自武漢,香港市民記住小爆佢,小爆淋奠。

屍殺火車

引用:
原帖由 tim30 於 2020-4-8 10:20 AM 發表

黃人唔會用腦分識,緊係唔信大陸數字啦. 你係大陸沒有手機健康碼根本無法生存.你估好似香港居家隔離個班咁兒戲咩.
呢隻病毒只能在民主自由的國家散播