• 瀏覽: 79,535
  • 回覆: 671
  • 追帖: 3
+19
引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-4-8 03:40 AM 發表
用野前好像是應該先睇清楚說明/使用方法?
見過有聰明人,買左部機第一時間就將盒同說明書掉曬。
之後,說明書提醒千萬唔好做的事情,幾乎做曬。
無預期效果,就話部機唔妥。 ...
原來呢個世界真系有咁既白癡

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-4-8 06:01 AM 發表

.....報道指,牛頓表示,這批試劑只能驗出重症患者,無法檢測輕度症狀及無症狀患者,而由於英國政府希望驗出輕度症狀的患者,當局需要一些比這個更好的試劑,作大規模檢測。
英國首席醫學顧問惠蒂(Chris Whitty)周一指,有效的試劑可能需要幾個月的時間才成功研發。.....

即係話,這批試劑不是假貨,只是靈敏度不足,只能驗出重症患者,無法檢測輕度症狀及無症狀患者 :smile_4 ...
難道現在全球,包括中國、香港、南韓等,都是驗不出輕症和無症狀的人,真的嗎?

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-4-8 03:18 AM 發表
英國疫情持續,英國向中國訂購350萬份新型冠狀病毒肺炎(新冠肺炎)試劑,希望能作大規模測試。不過,英媒報道指,英國公共衛生部指,從中國進口的試劑無法通過測試,只能驗出重症患者,無法驗出輕度症狀及無症狀

中共又賣 ...
中國標準 輕症狀同冇症狀 即係陰性

果7萬幾人咪治癒出院囉!

快d落黎香港自由行啦 黃店反中亂港 千祈唔好去 去藍店食飯 消費 支持藍色經濟圈

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2020-4-8 06:22 AM 發表
原來我miss左重點

重點原來係呢句 no test is better than a bad test
只要唔驗 就唔會有人染左新冠

----

牛頓是英國衛生大臣夏國賢(Matt Hancock)任命,所負責監管進行病毒檢測的人士。夏國賢曾指,「沒有檢測比糟糕的檢測好」(no test is better than a bad test)

報道指,牛頓表示,這批試劑只能 ...
所以弱汗餸入咗ICU

引用:
原帖由 hbu 於 2020-4-8 04:47 AM 發表
大陸出假貨是合付國情。好快大陸會面對全球國家抵制。

你班大陸人要on9到幾時,每天不定洗板講大話。做打手都要有啲良知。當全世界抵制大陸,你哋連打手e份工都冇得做。 ...
記得食藥!

那就不要用中國試劑,自生自滅

英狗一係想打劫第二根本吾識測試

引用:
原帖由 QK130 於 2020-4-8 04:26 AM 發表

冇原文出處,冇數據,又係炒作新聞。
是給仇中的人睇,要指出,佢文中鬧的不只是中共,其實鬧緊所有中國人,因此,作為香港出生的中國人,應明辨是非,唾棄呢D所謂報導

一邊爭住買,一邊話無用

退貨,並根據合約向廠商索償。

中國確診人數比其他國家少就係靠呢d試劑

中共今次玩完了⋯⋯ 🙈

引用:
原帖由 wonderful2night 於 2020-4-8 03:18 AM 發表
英國疫情持續,英國向中國訂購350萬份新型冠狀病毒肺炎(新冠肺炎)試劑,希望能作大規模測試。不過,英媒報道指,英國公共衛生部指,從中國進口的試劑無法通過測試,只能驗出重症患者,無法驗出輕度症狀及無症狀

中共又賣 ...
點解唔用英國、美國試劑?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]