• 瀏覽: 1,271
  • 回覆: 12
一場疫症,看盡人生百態,看盡虛偽嘴臉,特別是政客的嘴臉。

「你哋點對得住啲醫護,(政府)叫我哋stay home(留在家),叫全香港人盡量stay home。你知唔知o依家幾緊湊。你睇意大利點樣,你睇西班牙點樣。我每一晚半夜紥醒,就睇吓外地去到乜嘢地步……我哋呢度爆一個就好大件事。點解今日要咁逼(開會)啫……你畀個理由我,你畀個理由全香港市民?」公民黨立法會議員陳淑莊在立法會工務小組三月十八日的會議上,反對開會,講到哽咽,她聲稱怕立法會開會感染疫症,害了醫護。

兩個星期後,香港疫情更緊張,已實施禁聚令,但陳議員在四月二日深夜,竟然和公民黨成員林瑞華等人到酒吧飲酒,四百、五百方呎的酒吧內逼了四十人,沒遵守不多於四人一枱、每枱相隔一點五米的規定。但陳議員辯稱只是「開會」,因酒吧當時半拉閘,所以酒吧不是「公眾地方」,加上她是議員,開會是執行職務,可以豁免。

在立法會正正經經開會擔心感染疫症,講到哽咽,但夜晚十一時許去酒吧飲酒「開會」,就不擔心染疫,還好意思聲稱議員有豁免。先不論她是否違反禁聚令犯了法,她這樣做到底對不對得起在病房堅守崗位拼搏的醫護?到底對不對得起堅持宅在家中的市民?政客真的可以隨意到這個地步,講一套,做一套嗎?
https://hd.stheadline.com/news/columns/417/20200407/846285/專欄-巴士的點評-想起政客造作-半夜都會扎醒
我不會稱陳妖婦為政客, 我只會稱牠為政渣

演技爐火純青

政棍特性要係戲子

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-4-7 09:00 AM 發表
演技爐火純青
記得牠扮做完腦瘤手術的樣子就想作嘔, 不到半個月牠就和楊惡Q共舞的片段流出, 印証了犯民多戲子之說。

引用:
原帖由 strawberry_c 於 2020-4-7 09:02 AM 發表
政棍特性要係戲子
犯民係盛產戲子

睇番佢講"你哋點對得住啲醫護" 就真係半夜都笑醒. 

呢D係曱甴泛民既特性,好正常!

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-4-7 11:44 AM 發表
睇番佢講"你哋點對得住啲醫護" 就真係半夜都笑醒.
掉轉如果係建制派唔守限令,條八婆立刻企上枱閙爆都似。
犯民就是這樣雙重標準,牠做就得,你地做就唔得,牠們講乜做乜都啱,牠覺得你地唔啱就唔啱...
呢啲叫做民主喎
有錯又唔認。
https://www.youtube.com/watch?v=oYyUGex6oSA

面皮厚過城牆,演技勝過攞奬

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-4-7 10:25 AM 發表

犯民係盛產戲子
鬼叫有200萬人buy佢呢套咩.....
鬥賤格鬥心狠手辣.......係佢地寫照.....

E條忍樣咩義莊,樣衰口臭大話忍,想打柒佢好忍耐喇,無忍阻住我,笠佢頭打柒佢,然后限聚令告鳩佢,仲要佢躹躬兼快LD下台……

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-4-8 06:55 AM 發表

鬼叫有200萬人buy佢呢套咩.....
鬥賤格鬥心狠手辣.......係佢地寫照.....
自從犯民得勢之後, 200萬香港人變得下流賤格卑鄙無恥, 只要權利, 不行義務, 香港才會狂吃七傷拳, 自廢武功。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]