• 瀏覽: 4,226
  • 回覆: 47
+2
美國不滿中國囤積大量醫療裝備,不准有關物品出口,美方正考慮向北京政府採取法律行動。 《紐約郵報》引述白宮官員消息報道,兩間在中國設有廠房的醫療用品生產公司向美國官員投訴,中國政府禁止他們將生產的N95口罩和手套等醫療裝備出口,並以批發價購入所有產品。 報道又指,中國在1月24日至2月29日於全球各地...

原來禁止醫療裝備出口等同謀殺咩?禁口罩出口算唔算?

係唔係話緊中國台灣省?之前都好似禁出口喎

咁大件事唔知加拿大政府知唔知呢?

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1519237-20200407.htm?spTabChangeable=0

1-2月份,中國全球搜購醫療用品,既然出完口又入返口,點解要中間商賺差價呢? 

美國唔係禁N95出口到加拿大咩?

洗鬼買咩,去搶就得la

引用:
原帖由 都沒有 於 2020-4-7 05:36 AM 發表
美國不滿中國囤積大量醫療裝備,不准有關物品出口,美方正考慮向北京政府採取法律行動。 《紐約郵報》引述白宮官員消息報道,兩間在中國設有廠房的醫療用品生產公司向美國官員投訴,中國政府禁止他們將生產的N95口罩和手套等醫療裝備出口,並以批發價購入所有產品。 報道又指,中國在1月24日至2月29日於全球各地...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15192 ...
死到一eRpit臨頭要求人輸入物資,照樣聲大夾惡,真係一路走來始終如一。

阿爺又可唔可以告美國政府禁止供應晶片同Andiord出口比華為呢?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-4-7 06:48 AM 發表

死到一eRpit臨頭要求人輸入物資,照樣聲大夾惡,真係一路走來始終如一。
大丈夫話唔出就唔出,美國可以點。向美國法院告中國囉

下,乜美國唔係岩岩禁止3M出口口罩咩

引用:
原帖由 韓風忽然結他 於 2020-4-7 07:36 AM 發表
美話,你可以告我架

引用:
原帖由 都沒有 於 2020-4-7 05:36 AM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15192 ...
Now, I could throw RTHK article to the trash, no need to read, just make commend, like this is totally fake news.

"1月24日至2月29日" 自己掛住食花生...

發窮惡,轉移視線

引用:
原帖由 韓風忽然結他 於 2020-4-7 07:36 AM 發表
無,美國係禁全球3M口罩只能給美國

加拿大學野啦……淨係識話唔會採取報復行動……

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]