• 瀏覽: 3,364
  • 回覆: 47
香港賤台有冇報導老尾唔出口口罩俾加拿

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
1月24日至2月29日中國禁止醫療裝備出口係好正常,從3月開始中國復工生產到依家已經出口醫療裝備到差不多100個國家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 都没有 於 2020-4-7 05:36 AM 發表

美國不滿中國囤積大量醫療裝備,不准有關物品出口,美方正考慮向北京政府採取法律行動。 《紐約郵報》引述白宮官員消息報道,兩間在中國設有廠房的醫療用品生產公司向美國官員投訴,中國政府禁止他們將生產的N95口罩和手套等醫療裝備出口,並以批發價購入所有產品。 報道又指,中國在1月24日至2月29日於全球各地...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15192 ...
好多國家都禁止出口醫療裝備,德國都禁

回覆 引用 TOP

rthk,漢奸台而已

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 howevera 於 2020-4-7 08:26 AM 發表

佢地自己禁止醫療裝備出口就得?
得~人地民主大國~
做咩都得架~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snoopy003 於 2020-4-7 07:48 AM 發表

加拿大學野啦……淨係識話唔會採取報復行動……
狗拿大 人民選擇奶尾

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

加拿大 美國 3M
不解釋

回覆 引用 TOP

一句講晒....美帝大晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-4-7 07:40 AM 發表

美話,你可以告我架
所以佢地咁多人做律師,你告下我我告下你,促進經濟發展

回覆 引用 TOP

法律行動是冇用的
直接採取軍事行動啦😁

回覆 引用 TOP

菜菜子聽到腳都震,台灣好似係第一個禁止出口口罩俾大陸侵侵彈出又彈入,禁止3m向其他國家出貨不單止,仲要直接搶人地訂好d貨

回覆 引用 TOP

美方採取乜野法律行動??

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加燦 於 2020-4-7 06:33 AM 發表

美國唔係禁N95出口到加拿大咩?
美國做乜都得,合法,合理

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

傻侵話:我禁你合法你禁我違法

回覆 引用 TOP

美國聯邦政府自己囤積咁多醫療物資都唔分比自己D州用特朗普女婿仲話D醫療物資係自己既 ,宜家走來怪中國?你老美唔好咁唔知醜好嗎?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]