• 瀏覽: 12,111
  • 回覆: 345
  • 追帖: 1
+5
中國對外宣傳話:武漢肺炎全球肆虐,幸好中國早前封城封省,為全世界爭取了二個月的時間。
一聽到上述內容,在座各人齊齊笑到收唔到聲!
原來自己抗疫,就可以解做 "為全世界作出貢獻",奇妙的中國邏輯!
奇妙啊!
你唔好將病毒輸出到全世界,先至係造福全球呀!

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-6 11:46 AM 發表
中國對外宣傳話:武漢肺炎全球肆虐,幸好中國早前封城封省,為全世界爭取了二個月的時間。
原來自己抗疫,就可以解做 "為全世界作出貢獻",奇妙的中國邏輯!
奇妙啊!
你唔好將病毒輸出到全世界,先至係造福全球呀! ...
把病毒帶到世界係歐美不防不控的人,推唔甩ga lar.

真正好笑就係你這種白痴。
蘭桂坊事件就是你這種人搞出來。
自己不防疫。就是累己累人。
每人做好防疫。
早就沒有疫情了

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-6 11:46 AM 發表
奇妙啊!
又係姓賴,歐美面對疫情咁耐時間做過乜?佢地啲國民防疫意識竟然完全無,甚至襲擊有帶口罩既亞洲人,一味淨識玩歧視,上至總統,下至平民百姓,一律輕視病毒,宜家終於接受苦果,就一味識推卸責任,正一廢物。

引用:
奇妙啊!
黃絲的洋爹每日死亡數以千計,4月3日美國單日死亡1480病例,
黃絲哀鴻遍野,頓足捶胸,如喪考妣,
每死一個洋爹,黃絲就哀嚎一次,哀嚎到斷氣。

引用:
一聽到上述內容,在座各人齊齊笑到收唔到聲
黃絲洋爹國內崩潰,自顧不暇,給黃絲斷狗糧了,
黃絲氣急敗壞,惱羞成怒,抱怨自己冇狗糧吃,開始罵中國了

引用:
奇妙啊!
仲唔快些去歐美和主子共患難???

引用:
原帖由 新殲 於 2020-4-6 01:26 PM 發表
真正好笑就係你這種白痴。
蘭桂坊事件就是你這種人搞出來。
自己不防疫。就是累己累人。
每人做好防疫。
早就沒有疫情了
你真得到"中國邏輯"的精粹,
自己累了別人,就怪別人沒有防避。
就係你這種白痴。

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-4-6 02:46 PM 發表

仲唔快些去歐美和主子共患難???
你仲唔快些去武漢和主子共患難???

引用:
原帖由 後不見來者 於 2020-4-6 02:41 PM 發表

黃絲洋爹國內崩潰,自顧不暇,給黃絲斷狗糧了,
黃絲氣急敗壞,惱羞成怒,抱怨自己冇狗糧吃,開始罵中國了
呢句講藍絲好啱喎!
藍絲洋爹國內崩潰,自顧不暇,給藍絲斷狗糧了,
藍絲氣急敗壞,惱羞成怒,抱怨自己冇狗糧吃,開始罵別人了。

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-6 04:22 PM 發表

你真得到"中國邏輯"的精粹,
自己累了別人,就怪別人沒有防避。
就係你這種白痴。
即係你前面有屎, 我提醒你唔好踩, 但你偏要踩落去, 又怪得邊個?

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-4-6 04:41 PM 發表

即係你前面有屎, 我提醒你唔好踩, 但你偏要踩落去, 又怪得邊個?
例子錯喎,唔該諗吓先講。
地下有屎係唔關你事,不過你周身屎然後再弄污別人,就關你事。我提咗你,你仲係要錯落去, 又怪得邊個?

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-6 04:44 PM 發表

例子錯喎,唔該諗吓先講。
地下有屎係唔關你事,不過你周身屎然後再弄污別人,就關你事。我提咗你,你仲係要錯落去, 又怪得邊個?
咪係囉, 1月既時候, 中國已經對外公報, 全世界都知, 你d歐美國家隔岸觀火, 以為唔關自己事, 現在踩屎, 怪得邊個呀

引用:
奇妙啊!
病毒究竟是誰傳給誰,專家到現在還未有定論,你那麽肯定是中國輸出全世界?你比專家還要本事,還是有人眼盲心也盲?
只好說黃人的思想越來越偏激,看事物也不能夠客觀;有眼睛也看到,中國很早已經做好自己,封城封關,而老美一早已經
不准中國人入境。老美搞成這樣,關中國何事?要怪就怪自己太輕視疫情,不見棺材也不識死囉。

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-4-6 04:49 PM 發表

咪係囉, 1月既時候, 中國已經對外公報, 全世界都知, 你d歐美國家隔岸觀火, 以為唔關自己事, 現在踩屎, 怪得邊個呀
怪中國唔封關,俾D大陸佬四周圍去!
中國做好D,唔好咁多帶病毒的大陸佬,全世界疫情無現在咁厲害。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]