• 瀏覽: 26,622
  • 回覆: 362
  • 追帖: 1
+21
美國智庫亞洲協會中美關係中心(Center on U.S.-China Relations of Asia Society)以及加州大學聖迭戈分校21世紀中國研究中心(21st Century China Center)全球政策與戰略學院( School of Global Policy and Strategy)聯合發表題為《拯救美國、中國和全球的生命》(Saving Lives in America, China, and Around the World)的聲明。聲明有93名美國跨黨派、政府前高官、中美關係專家的聯署支持。

聲明表示,美中兩國若不展開合作,無論在美國國內還是全球範圍內抗擊疫情都不會取得成功。聲明提到,中國的工廠可以生產抗擊疫情的防護物資和藥品,中國的醫護人員可以分享寶貴的臨床經驗,兩國科學家可以合作研發有關疫苗。

個海盜依家來跪求合作?不了

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/456785/新冠肺炎-美國近百名前高官和學者聯署-呼籲美中合作抗疫

唔駛啦 美國甘強大,有錢就應該要乜有乜

普通感冒啫,冇事,唔會死人,美國人繼續反中啦,繼續嘲笑中國啦。

面對現實啦, 老美, 中國才是當今治療及對抗疫情最強又最成功的國家

莫再任由美國人死啦, 人命來架, 揾中國共同對抗啦, 大家的敵人是病毒呀!!!!!

白宮!你發完夢未啊

叫侵侵跪低,同叫佢個女來做雞先

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2020-4-5 07:44 AM 發表
普通感冒啫,冇事,唔會死人,美國人繼續反中啦,繼續嘲笑中國啦。
而家發現美國人民儍的, 馬里蘭州的泄漏病毒, 攪到咁多人不明不白的死, 亦有報告指, 那班白肺病死者的肺部同今次的肺炎極相似, 但美國人民仲懵吓懵吓............

人偶黎架???

方仗好小器 呢93件蛋散要有心理準備好似艦長咁嘅下場

美國人真喺慘

澳洲好似話發現寄生蟲藥可殺死新冠病毒喎,老美快啲揾澳洲幫拖啦

咪攪,一陣又話中國有陰謀

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-4-5 07:40 AM 發表
唔駛啦 美國甘強大,有錢就應該要乜有乜
諗諗吓, 中國已揾了台灣省去救美國

乜, 菜省長表現咁差勁嗎????習主席應考慮是否要炒佢魷好喎

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-4-5 08:06 AM 發表

諗諗吓, 中國已揾了台灣省去救美國

乜, 菜省長表現咁差勁嗎????習主席應考慮是否要炒佢魷好喎
佢 三年歸西 有可能

中國接近9成人已好返,使L同你尾國合作咩?

做人要分下莊閒,家下邊個求邊個喔?合作?

仲有,美國佬好奸,一陣有乜依郁入哂中國數,阿爺千其唔好拿屎上身

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-4-5 07:52 AM 發表

而家發現美國人民儍的, 馬里蘭州的泄漏病毒, 攪到咁多人不明不白的死, 亦有報告指, 那班白肺病死者的肺部同今次的肺炎極相似, 但美國人民仲懵吓懵吓............

人偶黎架??? ...
病毒在唱歌;
世上只有媽媽好,回到媽媽的懷抱...

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]