• 瀏覽: 827
  • 回覆: 14

新冠肺炎疫情肆虐全球,中國工程院院士鍾南山周三(1日)接受內媒記者採訪時表示,內地已經採取了強力的壓制方法,應該不會出現第二波疫情高峰;另外,他估計全球疫情會在4月底結束,但至於新冠病毒會否每年爆發,則無人可以預計。

鍾南山83歲人先嚟入黨,曰日要埋沒良心講大話,真係啞仔食黃蓮,有苦自己知!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/新冠肺炎鍾南山料全球疫情-4-月底結束-132835702.html

引用:
原帖由 afternoon 於 2020-4-4 01:43 PM 發表

鬼佬唔聽中國政府警告,幫你唔到啦
一邊領導作假,一邊領導作大。
受苦都係平民

大稽完Vs柒両舖 = 曱甴Vs天屎

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-4-4 01:50 PM 發表

受苦都係平民
一邊要求封關,一邊帶毒返香港

一邊醫護避免聚會抗疫,一邊黑衣人聚集搞事

黑衣人假文宣咪就係咁害死香港人

傻鳩鍾南山

香討幾隻鍵盤曱甴真係好可憐, 佢地美國狗主已經窮途末路, 幾隻曱甴仲發晒矛打飛機.

已放口風,廿三條預計快將上馬,到時將你呢秹人一網成擒,爽爆

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-4-4 01:38 PM 發表
https://s.yimg.com/ny/api/res/1. ... /f9adfcf0-75ae-11ea- ...
佢流?
係佢一出山就好firm確定人傳人,封城,全大陸出街戴口罩,係佢先夠膽講傳染病疾控應由專業指導,唔係一班官,仲要層層滙報。內地回落期佢計中咗,內地會轉為輸入病例,佢亦講啱咗,而且機場即刻配合應對

佢係中共黨員又點?以上嘅嘢佢都做得好準確,唔通入黨就係原罪,我覺得咁嘅思維只會令人睇唔到全局,固步自封

睇完類似既新聞
疫情過後,各位有能力既人真係要認真考慮帶晒全家人以及所有資產申請內地戶籍上去永久定居,

根本去到全世界好難搵到好似中國咁好:

控制疫情能力最好
醫療技術又頂尖
政府做野又叻又真心對人民好
人民整體質素又係全世界數一數二

香港雖則係中國既一部份,但係始終係行緊 2 制 好多野好易俾西方所影響
但內地就唔同,可以受到黨既保護,又可以平靜和諧咁生活
唔使好似依家咁,要面對麻煩黃屍,唔使因為咁再成日要上來鬧搞事暴徒,激親自己
到時上去可以開開心心上微博

仲有,如果有親人有外國護照/ BNO,叫佢地快快放棄,
去申請番內地戶藉,最重要係拎番本中國護照
讓全世界人知道做中國人係最自豪

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-4-4 01:38 PM 發表
https://s.yimg.com/ny/api/res/1. ... f9adfcf0-75ae-11ea- ...
我只睇到內媒報導鐘南山講:“如各國積極防控預計4月疫情控制見效”。佢冇講結束,而且係帶有前置假設。
對歐洲嚟講,我都會信四月疫情控嘅見效,因為歐洲各國都好積極防控。但美國就好難講。而家美國偉大領袖仲係唔知點去防控疫情。

鐘先生太高估美歐能力,以為所謂民主選舉出來的國家領導有白羽一樣的治國素質。領袖無能,民眾自私,歐美國家各懷鬼胎,美國肺炎疫情完全擴散下已經失控,再加經濟問題,起碼玩多幾個月。這還要是好彩的話,如果經濟捱不著而金融核爆,結果更難料。

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2020-4-4 01:50 PM 發表

受苦都係平民
好似尾腳肺炎的情況咁
連口罩都搶

曱甴又曲解咗人地意思。
唔好再出嚟柒啦唔該。

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]