• 瀏覽: 118,228
  • 回覆: 1,169
  • 追帖: 4
+83
香港特區政府將安排專機接載滯留秘魯的港人,於當地時間周五(3日)由利馬飛往倫敦,再轉乘已預留機位的航班返港。

BNO撚留係秘魯光復秘魯啦,返黎香港做乜九姐?或者去主子英國幫手佛系抗疫都得

新聞來源連結:

http://news.wenweipo.com/2020/04/03/IN2004030072.htm

疫情過後,各位有能力既人真係要認真考慮帶晒全家人以及所有資產移上去內地永久定居,

根本去到全世界好難搵到好似中國咁好:

控制疫情能力最好
醫療技術又頂尖
政府做野又叻又真心對人民好
人民整體質素又係全世界數一數二

到時上到去可以受到黨既保護,又可以平靜和諧咁生活

唔使好似依家咁,要面對麻煩黃屍,唔使因為咁再成日要上來鬧搞事暴徒,激親自己
到時上去可以開開心心上微博

仲有,如果有親人有外國護照/ BNO,叫佢地快快放棄,
去申請番做中國藉

引用:
原帖由 teven2005 於 2020-4-3 09:37 PM 發表
疫情過後,各位有能力既人真係要認真考慮帶晒全家人以及所有資產移上去內地永久定居,

控制疫情能力最好
醫療技術又頂尖

唔使好似依家咁,要面 ...
移民中國,當然首選。

味幾好囉、旅遊L以後唔駛返黎香港

引用:
原帖由 jackal_1993 於 3-4-2020 21:40 發表

移民中國,當然首選。
係,有錢有學識既真係要考慮拎內地戶籍,直接上去生活
一來話俾黃人知上面係好好,二來可以直接幫祖國發展
等黃人冇野講

退休仲正
請番兩位愛情媬姆
教我琴棋書畫

引用:
原帖由 共享陽光 於 2020-4-3 09:36 PM 發表
香港特區政府將安排專機接載滯留秘魯的港人,於當地時間周五(3日)由利馬飛往倫敦,再轉乘已預留機位的航班返港。

BNO撚留係秘魯光復秘魯啦,返黎香港做乜九姐?惑者去主子英國幫手佛系抗疫都得

新聞來源連結:

http://news ...
【文匯網訊】大公文匯全媒體報道:香港特區政府將安排專機接載滯留秘魯的港人,於當地時間周五(3日)由利馬飛往倫敦,再轉乘已預留機位的航班返港。有滯留秘魯的港人在接受記者電話訪問時表示,秘魯發出通知,持中國護照可以出境,自己承擔機票錢。若是拿BNO護照(英國國民(海外)護照),需要有英國大使館的同意才能走,但現在英國大使館不管,有8個人屬於這種情況。「讓他們搖英國國旗,現在要死了吧。」
此前,有「港獨」分子無視政府勸告,執意到秘魯旅遊,其間更在秘魯著名景點庫斯科舊城區「武器廣場」展示英國國旗及「港獨」標語旗幟等。

各位記得科水呀

引用:
原帖由 teven2005 於 2020-4-3 09:37 PM 發表

控制疫情能力最好
醫療技術又頂尖

唔使好似依家咁,要面 ...
救世主,叫人去天堂享福,不如叫留在港共地獄受苦受難黃手足逃離地獄,更實際,更功德無量!😂😂😂

前幾日先話BNO一本旁身,世界通行。又話優先乜乜柒柒,係唔係架?現在又話無人理

真係唔知真定假呢?
不過唔使怕,譚議員話交帶過英、美,「有」包機就會接返 d BNO 去英國架喇,就等譚議員安排啦,冇就等返黎香港之後再搵譚議員算帳囉!

好想知果幾條仆街港毒揸咩護照,有冇人可以起佢地出嚟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]