• 瀏覽: 848
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200403/bkn-20200403163015161-0403_00822_001.html

首先, 疫情發展唔太樂觀係事實, 但係, 事實上疫情亦遠未失控
"因為疫症可以好像海嘯般快到來", 我唔知佢基於咩理論咁講啦

另外, 講真, 政府應該學大陸, 一個航點一個星期飛一班機就算啦

未入伙公屋
改做隔離營
有議員抗議
地區診所
改做檢疫中心
又有議員抗議
袁教授要說服的
不是政府
而是議員

引用:
原帖由 054D 於 2020-4-3 05:04 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200403/bkn-20200403163015161-0403_00822_001.html

首先, 疫情發展唔太樂觀係事實, 但係, 事實上疫情亦遠未失控
"因為疫症可以好像海嘯般快到來", 我唔知佢基於咩理論咁講啦

另外, 講真, 政府應該學大陸, 一個航點一個星期飛一班機就算啦 ...
呢條袁大炮, 日日係度刷存在感, 鬼唔知阿媽係女人?
關鍵係要點做? 執行乜野具體措施? 付唔付得起代價?

我話最好學武漢, 全城封鎖, 唔畀出街, 個個留係屋企, 食物日用品由政府配給....封一個月包搞掂呀
你個咩防疫委員, 不如畀我做啦

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-4-3 05:44 PM 發表

我話最好學武漢, 全城封鎖, 唔畀出街, 個個留係屋企, 食物日用品由政府配給....封一個月包搞掂呀
你個咩防疫委員, 不如畀我做啦 ...
對比下大陸D專家,例如鐘南山李蘭娟院士,講野有point有理有節,既唔誇大亦預判形勢。

如果有需要重落場打。

袁大炮靠嚇誇大,講野得尾無頭,廢Up幾句就係專家,呢D專家真係個個識做。

疫情過後,各位有能力既人真係要認真考慮帶晒全家人以及所有資產移上去內地永久定居,

根本去到全世界好難搵到好似中國咁好:

控制疫情能力最好
醫療技術又頂尖
政府做野又叻又真心對人民好
人民整體質素又係全世界數一數二

到時上到去可以受到黨既保護,又可以平靜和諧咁生活

唔使好似依家咁,要面對麻煩黃屍,唔使因為咁再成日要上來鬧搞事暴徒,激親自己
到時上去可以開開心心上微博

仲有,如果有親人有外國護照/ BNO,叫佢地快快放棄,
去申請番做中國藉

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-4-3 05:44 PM 發表

https://m.mingpao.com/ins/港聞/art ... 罩短缺-稱試驗n95雙氧水氣霧消毒重用

袁大炮原來就教人消毒口罩重用。

英國講群體免疫,佢就話七成人感染。
美國話消毒口罩,佢就身體力行。

我睇下醫護對消毒口罩會點睇。

引用:
原帖由 054D 於 2020-4-3 06:03 PM 發表

對比下大陸D專家,例如鐘南山李蘭娟院士,講野有point有理有節,既唔誇大亦預判形勢。

如果有需要重落場打。

袁大炮靠嚇誇大,講野得尾無頭,廢Up幾句就係專家,呢D專家真係個個識做。 ...
香港三大垃圾
袁國勇. 何栢良, 管軼

引用:

我完全支持
寧願狠狠痛14日
之後盡快歌舞昇平

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-4-3 05:14 PM 發表
未入伙公屋
改做隔離營
有議員抗議
地區診所
改做檢疫中心
又有議員抗議
袁教授要說服的
不是政府
而是議員
就先把咩都抗議班PK先行隔離,就好辦事了

引用:
原帖由 teven2005 於 2020-4-3 06:21 PM 發表
疫情過後,各位有能力既人真係要認真考慮帶晒全家人以及所有資產移上去內地永久定居,

根本去到全世界好難搵到好似中國咁好:

控制疫情能力最好
醫療技術又頂尖
政府做野又叻又真心對人民好
人民整體質素又係全世界數一數二

到時上到去可以受到黨既保護,又可以平靜和諧咁生活

唔使好似依家咁,要面 ...
香港咪中國一部份囉,住邊個城市洗唔洗用你交代??用咩護照係個人選擇,不過有咩大吉利是唔好搵中國領事館就可以啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]