• 瀏覽: 45,525
  • 回覆: 440
  • 追帖: 2
+6
香港人處於太平盛世久矣,完全無任何危機意識,
如果今天仍不能齊心抗疫,持續發生社區爆發,到時就真係萬劫不復

香港人~加油吧

引用:
原帖由 肥通 於 2020-4-3 09:45 AM 發表
泰國政府將所有娛樂場所百貨公司全部禁止營業!公司同員工生計都有影響,但絕對唔會有人話要什麼政府賠償!呢啲就係強勢政府同弱雞政府嘅分別! ...
香港政府就喺成日俾人用人權揸住條頸,所以實行乜嘢措施都慢過人,久而久之就變咗你所謂嘅弱勢政府囉!要強勢首先要攪掂班人權撚。

係到嘈嘅人本身是否會去酒吧先?當有個案發生時,又是否繼續去飲,認為冇問題,禁是小題大做?政府都唔想老闆冇生意,員工冇工開,但疫情面前,到出事係咪唔會怪政府?

全港攬炒成功,黃色經濟圈請易肉步到抗爭基金扮事處出糧索償。

酒吧佬想攬炒飲食都低L能. 飲食係必需, 冇食市上班的人食咩呀? 尢其做外勤工作的.
人一黃, 腦死亡!

賣酒,食水咁深,賺咁多錢。宜家,停業抗疫,點都蝕得起啦,就當放假休息羅。宜家咁惡死,又賠償又要乜,不理全港市民死活,咁無良的商家,杯葛佢啦。

今次真係攬炒,曱甴一定好開心

引用:
原帖由 captkkk 於 2020-4-3 09:38 AM 發表
其實政府真係超軟弱, 疫情面前, 跟本大多數嘅人命關天, 使乜同你講咩公平, 人權?
一刀切全部關門, 冇賠償, 邊個搞事就開槍, 唔高興就去西方極樂世界, 果邊一樣係咁,地球好危險嘅, 唔鐘意就去 IFC 直落, 唔送. ...
如果有咁果段!就唔會有今日香港

引用:
原帖由 captkkk 於 2020-4-3 09:38 AM 發表
其實政府真係超軟弱, 疫情面前, 跟本大多數嘅人命關天, 使乜同你講咩公平, 人權?
一刀切全部關門, 冇賠償, 邊個搞事就開槍, 唔高興就去西方極樂世界, 果邊一樣係咁,地球好危險嘅, 唔鐘意就去 IFC 直落, 唔送. ...
杜特爾特就真係夠膽講

就係蘿,政苦要賠償所有人損失,因疫情我同老婆都要停薪留職,政苦要賠償我地人工,再有因疫情我地少出街影響心情,政苦要賠雙份人工補償我地心理損失,還有........ 要賠!
林鄭係我地父母官,當然要照顧到我地全香港市民滿意為止!
又唔係林鄭自己袋攞出來,派多多錢佢都唔會肉痛!

你有你感染,我有我搵錢!

世界各國都shutdown,好似係得香港商戶要求政府賠償。

我想問,如果疫情因為佢地唔合作而惡化,係咪佢地會賠償俾全香港既市民?

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-4-3 10:04 AM 發表

咁咩叫廢先?
係廢嘅香港就好似歐美國家咁亂到七彩!
你唔支持政府唔梗要,政府做事唔通唔使討論就即刻落實?就算係大公司做咗決策之後都要畀員工有時間去安排喇! ...
基本上無人阻佢立法,係話緊朝令夕改,每日不停去推翻自己的決定,又禁,又唔禁,又禁,一日改幾次。

政府自己都開記者會承認錯誤,令市民無所適從,鑊鑊都係咁。

剩係講佢派錢,都派三年啦~仲要而家都未派完

引用:
原帖由 OasisChung 於 2020-4-3 09:54 AM 發表
呢個垃圾政府,朝令夕改,廢到無倫

👉美容院
上午話禁
下午話唔禁
第日下午又話禁

👉禁酒
上星期話禁
上星期話唔禁
今日又話禁

👉卡拉ok又
又話禁,又話唔禁,又話禁 ...
都係個句咁廢政府搞了半年都搞唔死佢,個D人米更加廢柴。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]