• 瀏覽: 45,497
  • 回覆: 440
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 sam0010 於 2020-4-3 11:05 AM 發表
香港人全民抗疫都係得把口, 一影響自身利益就出黎嘈
所有人都以自己思想為中心

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-4-3 09:18 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2020/4/1585859612_wO-1280w.jpg

與酒吧相關的新冠肺炎確診個案上月激增,政府上周擬推「禁酒令」,即惹來業界強烈反彈,其後僅推「限聚令」,過去一周先後宣布關閉9類「高危場所」,但與酒吧有關的確診個案至昨日未有遏止,政府昨晚宣布酒吧今傍晚6時起,主要售賣或供應酒類的餐飲業處所及會址須關 ...
蝕就一定蝕硬㗎啦!就係等緊政府出聲話禁,就可以大大聲R錢

政府冇能,一早要封酒吧,卡拉ok,按摩,洗乜同佢講咁多,是否想變成意大利

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2020-4-3 10:07 AM 發表
叫班垃圾回流生賠囉。

張乜庭個囡果d 呀。

仲有呀, 仲唔叫封關果d撚樣呢, 之前封中國好撚型架,話咩咩做乜都支持黑醫護, 而家呢, 做左龜定死撚左呀 ...

引用:
原帖由 肥通 於 2020-4-3 09:45 AM 發表
泰國政府將所有娛樂場所百貨公司全部禁止營業!公司同員工生計都有影響,但絕對唔會有人話要什麼政府賠償!呢啲就係強勢政府同弱雞政府嘅分別! ...
杜特爾特仲話邊個夠膽唔聽話就迫邊個。🤗
等班仆街仲唔識死出嚟掟汽油彈㗎啦。
香港政府實在太仁慈!

支持照常營業死多D人冇問題,反正有班隱形死待已流通市面

引用:
泰國政府將所有娛樂場所百貨公司全部禁止營業!公司同員工生計都有影響,但絕對唔會有人話要什麼政府賠償!呢啲就係強勢政府同弱雞政府嘅分別! ...
人命關天,竟然仲要計算個人私利,垃圾政府仲講人權法例,婆婆媽媽,真的痴線

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-4-3 09:36 AM 發表
咁唔可以酒吧同食肆相題並論,始終一個係「娛樂」,一個係「必須」(或至少生活上較需要)。

全禁係無奈嘅,大家都唔想,咪頂14日囉。
根本市道差, 明顯啲酒吧借機發爛,R錢...

引用:
原帖由 123456siu 於 2020-4-3 10:20 AM 發表

杜特爾特仲話邊個夠膽唔聽話就迫邊個。🤗
等班仆街仲唔識死出嚟掟汽油彈㗎啦。
香港政府實在太仁慈!
菲仔政府就係負責任的做法,反而香港政府怕事,官員個個為自保,點可能強硬

支持支持!

死多D人生意先蒸蒸日上

簽生死狀就可以去酒吧,政府、保險不會就酒吧感染新冠肺炎負上任何責任,所以醫藥費由酒吧、酒客自行解決,這樣對社會和酒吧都公平吧

引用:
泰國政府是有部償給人民!

呢個政府,又係出事先行一步,中伏先行多一步…