• 瀏覽: 2,589
  • 回覆: 29
時至今日,還有一些人跟着美國的宣佈口徑打轉,到處說中國隱瞞疫情,遺害全球。實情是,中國於一月十二日已公佈病毒的基因圖譜,讓全世界知道新冠病毒是甚麼一回事。美國於一月二十六日從武漢撤僑,但到二月二十六日,特朗普仍然要將新冠肺炎當成流感處理。

總統無能、國民無知、防控不足,全國爆疫,這就是美國的狀況,我們期望美國高效而理性的決策,至今仍未出現。或許美國可以動用宣傳機器,把責任推向中國。但是,不做好防疫工夫,繼續用無知的半桶水方法抗疫,最終受害的,不是中國人,而是美國人。我一直為自己的美國朋友擔心,他們不應承受這場災難。
https://hd.stheadline.com/news/columns/417/20200403/845649/專欄-巴士的點評-一張照片看到美國抗疫的問題-無知
不旦黃媒的文宣機器慣性地認為外國月亮是比較圓, 而忽略真實世情的進展, 那些自我感良好的政客更是有不知今何世的蒙昧無知, 就這害死了不知多少追隨者。

疫情過後,各位有能力既人真係要認真考慮帶晒全家人以及所有資產移上去內地永久定居,

根本去到全世界好難搵到好似中國咁好:

控制疫情能力最好
醫療技術又頂尖
政府做野又叻又真心對人民好
人民整體質素又係全世界數一數二

到時上到去可以受到黨既保護,又可以平靜和諧咁生活

唔使好似依家咁,要面對麻煩黃屍,唔使因為咁再成日要上來鬧搞事暴徒,激親自己
到時上去可以開開心心上微博

仲有,如果有親人有外國護照/ BNO,叫佢地快快放棄,
去申請番做中國藉

引用:
原帖由 teven2005 於 2020-4-3 11:21 AM 發表
疫情過後,各位有能力既人真係要認真考慮帶晒全家人以及所有資產移上去內地永久定居,

根本去到全世界好難搵到好似中國咁好:

控制疫情能力最好
醫療技術又頂尖
政府做野又叻又真心對人民好
人民整體質素又係全世界數一數二

到時上到去可以受到黨既保護,又可以平靜和諧咁生活

唔使好似依家咁,要面 ...
贊成,全部藍絲離開香港上大陸。
香港空氣都會清新D

唔𠃊怪得香港黃屍𠃊咁西無知喇

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-3 11:27 AM 發表

香港空氣都會清新D
你覺得你仲有利用價值咩?美國自身難保,糧都冇得出俾你啊

引用:
原帖由 wskwan 於 2020-4-3 11:38 AM 發表

你覺得你仲有利用價值咩?美國自身難保,糧都冇得出俾你啊
係喎!你對美國無利用價值,
美國自身難保,糧都冇得出俾你啊死漢奸

同一件事韓國就感謝中國政府1月中公佈病毒基因,並有效防疫,可見大部分西方人種真系智力較低

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-3 11:27 AM 發表

香港空氣都會清新D
搞到香港污煙漳氣並不是大陸的人,係香港嘅黑衣暴徒,垃圾廢物。

引用:
原帖由 laisi2 於 2020-4-3 12:34 PM 發表
同一件事韓國就感謝中國政府1月中公佈病毒基因,並有效防疫,可見大部分西方人種真系智力較低
中國威脅論成事實,美國一哥地位受到挑戰,所以行為表現有所不同。

引用:
原帖由 雕狗豹狸 於 2020-4-4 06:51 AM 發表

搞到香港污煙漳氣並不是大陸的人,係香港嘅黑衣暴徒,垃圾廢物。
搞到香港污煙障氣並不是示威者,係香港嘅林鄭同大陸佬。

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-4 09:52 AM 發表

除左成個戇鳩仔咁鳩炒人地貼既野, 你識乜野?

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-4 09:52 AM 發表

林鄭雖則無能,但沒有搞亂香港,自己再睜開雙眼睇清楚D。

引用:
原帖由 雕狗豹狸 於 2020-4-4 10:34 AM 發表

林鄭雖則無能,但沒有搞亂香港,自己再睜開雙眼睇清楚D。
香港現在日日出現無源頭的肺炎個案,
咪林鄭早前唔封關的後遺結果囉,
算搞亂香港啦!

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-4-3 07:35 發表
時至今日,還有一些人跟着美國的宣佈口徑打轉,到處說中國隱瞞疫情,遺害全球。實情是,中國於一月十二日已公佈病毒的基因圖譜,讓全世界知道新冠病毒是甚麼一回事。美國於一月二十六日從武漢撤僑,但到二月二十六日,特朗普仍然要將新冠肺炎當成流感處理。

總統無能、國民無知、防控不足,全國爆疫,這就是美國的狀況,我們期望美國高效而理性的決策,至今仍未出現。或許美國可以動用宣傳機器,把責任推向中國。但是,不做 ...
戰術而已,偶一會有用。不過常用就會師老無功。

引用:
原帖由 lampho 於 2020-4-4 10:49 AM 發表

香港現在日日出現無源頭的肺炎個案,
咪林鄭早前唔封關的後遺結果囉,
算搞亂香港啦!
你要搞清楚,宜家出現的肺炎確診個案,九乘從外地輸入個案,從英,美,加,意大利等回流的港人有七八萬人,高危地區的隱藏帶毒者,現岀現的個案跟早前封關以否完全沒有關係,不要心盲。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]