• 瀏覽: 38,090
  • 回覆: 291
  • 追帖: 1
+18
美國不會買,只需偷歐州的就可以了。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-4-2 01:55 PM 發表
人哋一定要 N95

真係超越,死都臨頭都仲要㨂飲擇食。

台灣免費送就無N95都收
免費吖嘛

N95主要用於一線醫護人員,中國對N95標準的醫用口罩,有合成血液穿透防護指標要求,即避免病人血液噴濺到口罩上穿透,但對KN95則沒有這方面的要求。「但普通居民佩戴KN95,足以滿足新冠肺炎防控需求。」

咁又係, 如果你怕有血, 咪用返N95囉, 但正常點解會有血?
我可以話, 每個地方有自己標準, 咁一定有D分別
之前韓國嘅KF94 同歐盟EN, 大陸CN, 日本JIS 都一定唔同,
N95係美國標準啫, 而且N95主要用於一線醫護人員呢句話我已經笑咗啦,
3M N95 #8210 #9010咪用嚟比地盤工人用囉, 醫咩護呀?

用頸巾?!

你咪唔好要囉,有咩事都係你哋老美國民有事之嘛,關人咩

留返俾其他國家用都好
老美應該唔批所有中國製嘅防疫用品入口,等佢哋自食惡果,害死自己人遺臭萬年

政治緊要過人命,民主大國國民命真賤

N95 vs KN95 spec差不多
引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-4-2 01:20 PM 發表
雖然美國的新冠肺炎(COVID-19)疫情十分嚴重,醫療物資也短缺,但是美國政府拒絕批准進口中國的KN95口罩。中國外交部4月1日做出回應。4月1日,在

https://cdn.hk01.com/di/media/images/20200401/322074724555427840.jpeg/cwqBpZo1p8M4jgRKMwub9gB8ZFzCdIWJcEFHTnBBR04?v=w1280r ...

附件

KN95.jpg(376.23 KB)

N95 vs KN95

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-4-2 01:28 PM 發表
糜蟈醫護人員,市民只能等中獎後被抬上冷藏貨櫃卡車
要感謝黨(共和)

我國製造的口罩和醫療用品,已達史無前例的標本級,美國唔識貨,歐洲唔識寶要退貨,證明佢地冇眼光。

呢個時刻仲扮上菜,你估你係紅牌阿姐咩。

政治大於人民死活!吊!民主國家!

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-4-2 03:08 PM 發表
N95主要用於一線醫護人員,中國對N95標準的醫用口罩,有合成血液穿透防護指標要求,即避免病人血液噴濺到口罩上穿透,但對KN95則沒有這方面的要求。「但普通居民佩戴KN95,足以滿足新冠肺炎防控需求。」

咁又係, 如果你怕有血, 咪用返N95囉, 但正常點解會有血?
我可以話, 每個地方有自己標準, 咁一定有D分別
之前韓國嘅KF94 同歐盟EN, 大陸CN, 日本JIS 都一定唔同,  ...
3m正嘢n95係1860系列,但巿民要買都幾貴

一般用kn95都超足夠

我都係用kn95

twitter流傳一個中國員工將輸向米帝口罩抹鞋,全世界都睇到,邊個敢買,好多人要失業。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]