• 瀏覽: 4,020
  • 回覆: 40
  • 追帖: 1
自稱最自由~最重人權~最強大...以世畀警察自居...
幾十年來四出攪風攪雨...唯恐天下不亂...

自垃圾總統上台更是變本加厲...
幾年間...4處樹敵...
講人權...沙特記者一案他已誠信破產...
講國格...當中國2月前疫情最嚴重時...他不單隔岸觀火..更是幸災樂禍..

講能力...
太平盛世都俾佢攪到亂..
一場疫症...更清楚顯示了此人的...
只懂推卸...大話連篇..
即是..講就天下無敵..做就無心無力...

make america great, again.....hahaha...

種瓜得瓜~種豆得豆~天道循環~報應不爽
引用:
原帖由 一個普普通人 於 2020-4-2 11:26 AM 發表
幾十年來四出攪風攪雨...唯恐天下不亂......
"權威"醫療排名GHS
得啖笑

引用:
原帖由 starr 於 2020-4-2 11:28 AM 發表

"權威"醫療排名GHS
得啖笑
當然得啖笑啦,事實係好多所謂嘅權威,自己都帶有好多有色眼鏡去理解現實。
他們會設定好多計算的準則,再來給與評分,然後以量化的方式去理解現實。
但這些設定的準則當中,又有幾多是實際上有多重要呢?比重又如何衡量呢?
只要當中有部份唔準確,計算出來的評分就會出現嚴重錯誤。
所以,平時呢啲權威做嘅報告,攞嚟打下飛機還可以,太認真對待就需要嚴謹咁樣去證明所有準則及其相對比重係真正能反映現實。而好明顯,今次疫情就立即否定咗呢啲權威嘅報告了,呢啲權威嘅報告現在可以丟落垃圾筒。

唔俾你咁話TRUMP TRUMP,冇佢,我哋邊有咁多話?

引用:
原帖由 starr 於 2020-4-2 11:28 AM 發表

"權威"醫療排名GHS
得啖笑
穆迪(Moody's)、標準普爾(Standard & Poor's)和惠譽國際(Fitch Rating)加埋
雷曼兄弟 都有9個 A   

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2020-4-2 11:26 AM 發表
幾十年來四出攪風攪雨...唯恐天下不亂...

自垃圾總統上台更是變本加厲...
幾年間...4處樹敵...
講人權...沙特記者一案他已誠信破產...
講國格...當中國2月前疫情最嚴重時...他不單隔岸觀火..更是幸災樂禍..

講能力...
太平盛世都俾佢攪到亂..
一場疫症...更清楚顯示了此人的...
...
英美都已擺定個陣要清算中國。應該只有開戰一途。勝者為王。

美國肺炎美國優先向一百萬邁進

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-4-3 12:51 AM 發表

睇數字日本韓國歐尾國家千人病床率喺較高,但喺呢滴數字到咗應對瘟疫呢啲數十年一遇嘅災難年面前就變得不堪一擊。咁就要靠一個強而有力嘅政府去調度社會資源去應對,就係考驗國家同人民潛力嘅時候。
中國嘅各級領導層基本上都喺由低做起嘅政務官,加上共產黨嘅組織力,每個領導班子都有豐富嘅行政經驗,政治觸覺。呢滴就係中國嘅制度優勢。你好難想象一個演員或者一個商人可以坐上總書記/國家主席呢個位。
喺尾國,50個 ...
完全認同你嘅講法,尤其係呢啲資本主義嘅自由國家,基本上國家政策都係由資本家左右。
所以點解啲有錢人會移民去呢啲國家,就係因為有錢嘅人可以喺呢啲國家享有更多權利。
中國係社會整體嘅人民利益運作,所以即使有錢都唔可能影響到政府嘅決策。

有排墮

引用:
原帖由 亞藍米 於 2020-4-2 10:46 PM 發表

英美都已擺定個陣要清算中國。應該只有開戰一途。勝者為王。
打佢老美....

李浮雲 話 "吾識爭住做, 做又做吾好". 就系呢亭廢人.
Donald Duck is a gambler , a looser in his business.
When a looser become a president !
What next is he can loose the whole country or Win his Ego.

中國人是一個懂得互助互愛的民族,而美國人則是一個互相指責、打打殺殺的民族。
美國壞事做太多,報應到自己身上來了。

引用:
原帖由 starr 於 2-4-2020 11:28 發表

"權威"醫療排名GHS
得啖笑
好多野都好假,西方當然要時時吹噓自己的威武,滅別人的威風。
疫病當前,正正造就一個比較統一的標準來比較各國的行動能力和治理能力。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]