• 瀏覽: 45,672
  • 回覆: 434
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 anish01 於 2020-4-3 12:28 PM 發表

一百萬個都係少,捷克咁支持台灣,如果我係蔡總統,起碼損一仟萬個口罩,250部呼吸機再加一隊醫療隊,事實上台灣俾得起,咁先可同大陸抗行!
算啦, 而家咩時勢, 小台灣人民一人一星期只可買兩個, 蔡大總統儲左3個月, 才夠一百萬來做外交, 小台灣人民的犧牲真係令人感動

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
捐25部機、100個口罩,人哋遁例講聲多謝,班22K就打J打上天,匪灣人真係成班白痴仔

反修訂逃犯條例即係支持殺人犯,必有業報
話反修人士係曱甴, 簡直侮辱o左昆蟲
話反修人士係畜牲, 簡直侮辱o左動物
話反修人士係物件, 簡直侮辱o左死物
話反修人士係人, 簡直侮辱o左自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vule2011 於 2020-4-3 06:07 AM 發表

中國真厲害!放病毒到全世界,之後靠賣口罩同呼吸機俾全世界賺錢,呢盤生意唔知中國已經策劃咗幾耐? 真係夠陰毒!小心之後病毒回攻自己,然後死晒14億人口! ...
放病毒?點解冇毒死你?証據呢?
你話係中國放病毒,點解病毒基因排列5代同齊係美國,唔係中國?解釋
唔係老屈就得架,做人理性少少

勁呀, 一百片口罩, 柒兩鋪話口罩消毒可以用25次, 即係有2500個啦.
台灣贏了!

富強 民主 文明 和諧
自由 平等 公正 法治
愛國 敬業 誠信 友善

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鮮鳳哥 於 2020-4-2 10:45 AM 發表

好好地一件事中間都要搵位入下中國,狗改不了
好事?臺灣立心不良至卦……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-4-2 09:36 AM 發表

100片??
厉害了  !你的英文!!!
大陸賤狗連新聞都老翻,打靶中国除咗好事乜都會做!

網上兇狠,現實碌撚。
我要憎普選 !!

回覆 引用 TOP

台狗不嬲鐘意打飛機,個個飲奶茶飲到奈米雞雞

回覆 引用 TOP

正文以下連結
https://www.bbc.com/zhongwen/simp/chinese-news-52143858
空心菜話台灣係全世界第二生產國,
空心菜團隊上載Facebook張相幾靚,
荷蘭喺facebook表示多謝...但係.......
D口罩紅色嘅,..只係缺少五粒星

或者可能係五粒星化身為五位領導人

“一個人雖然作案未遂或尚未作案,但是只要有過這個心思,就是該死”

回覆 引用 TOP

台湾反骨到閪咁,当时中国爆发的时候即刻就禁止口罩出口,家阵又咁捻大方来援助捷克,食屎啦

回覆 引用 TOP

提供25台呼吸器和100片口罩....

C:\Users\User\Pictures\2020-03-15

回覆 引用 TOP

提供捷克25台呼吸器和100片口罩

what the xxxx

回覆 引用 TOP

當然目的是宣傳台灣,不過幫到人最重要

回覆 引用 TOP

🇹🇼🇨🇿建交

回覆 引用 TOP

捷克佢都真係好現實, 要錢就反面, 免費就雞碎都讚到上天, ON9無極限, 完全攞國民生命於不顧, 我係中國會有咁貴賣咁貴 如果佢要

凡人總算三生有幸誕生,有果總配合有因,人間天生多不幸,人偏偏可以學習勇敢,如終結總可有幸再生,再生可遠望更深,慢慢學習半世,慢慢思考半生 ...

回覆 引用 TOP

我屋企都 2 盒半 口罩 , 120 ~ 130 個島 ,  捐得仲少過我屋企 d 存貨係咩玩法 ? 

- 抽抽派派,轉身要快
- 以為大戶咁易睇,大戶當你係傻仔
- 等真係有轉勢跡象先好嘗試博轉勢
- 錢係手中最具威力一票。身體力行,支持紅藍經濟圈,盡可能杯葛、抵制黃黑店。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]