• 瀏覽: 50,474
  • 回覆: 434
  • 追帖: 2
+21
引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-4-2 09:54 AM 發表
強烈譴責點解用100片口罩玩鳩捷克。
捷克只係值100片口罩

島民一星期只能買三個口罩,便給捷克1000個,笑死人

好好地一件事中間都要搵位入下中國,狗改不了

引用:
原帖由 benleung12 於 2020-4-2 10:36 AM 發表
100片,寫錯咋,25台呼吸器就唔知算唔算多。
25台ventilator當然係少啦, 頂到25人, 一可台只可以比病人吊命60日

為咗100片口罩而親台灣中國唔值100片口罩咩可怒也

100片...
情何以堪

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-4-2 09:29 AM 發表
台灣對抗武漢肺炎(新冠肺炎)疫情成果受到國際重視,今(1)日更宣布捐贈1000萬片口罩給疫情嚴重國家,展現參與世界衛生組織的理念「台灣能幫忙」。繼美國與台灣制定防疫合作框架後,捷克也與台灣發布聯合聲明,成為首個與台灣合作防疫的歐洲國家。另外,台灣提供捷克25台呼吸器和100片口罩

https://image.cache.storm.mg/styles/smg-800x533-fp/s3/medi ...
捷克收到25台呼吸機和100片口罩就咁開心、要同台灣合作?
你話台灣幫到忙?100口罩?
你睇吓中國捐給多先講啦。不知所謂,雙標、唔跟事實、死黃絲曱甴。

2盒口罩

王維基買機要雙倍價錢
台灣人的心和香港人連在一起

100片口罩

以為打錯

我可以捐夠101片

引用:
原帖由 asd1957 於 2020-4-2 10:39 AM 發表

捷克只係值100片口罩
可以換到一部Škoda嗎?

運費過百萬,但口罩加呼吸器幾十萬,明玩野

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-4-2 09:29 AM 發表
台灣對抗武漢肺炎(新冠肺炎)疫情成果受到國際重視,今(1)日更宣布捐贈1000萬片口罩給疫情嚴重國家,展現參與世界衛生組織的理念「台灣能幫忙」。繼美國與台灣制定防疫合作框架後,捷克也與台灣發布聯合聲明,成為首個與台灣合作防疫的歐洲國家。另外,台灣提供捷克25台呼吸器和100片口罩

https://image.cache.storm.mg/styles/smg-800x533-fp/s3/medi ...
捷克同呆灣係姊妹城市,互相幫忙有咩咁大件事?講到好似大慈大悲咁,咪就係得一個爛鬼城市由呆灣省幫忙囉🤭

哦!100片口罩,25台呼吸機,好嘢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]