• 瀏覽: 50,578
  • 回覆: 434
  • 追帖: 2
+21
引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-4-2 09:29 AM 發表
台灣對抗武漢肺炎(新冠肺炎)疫情成果受到國際重視,今(1)日更宣布捐贈1000萬片口罩給疫情嚴重國家,展現參與世界衛生組織的理念「台灣能幫忙」。繼美國與台灣制定防疫合作框架後,捷克也與台灣發布聯合聲明,成為首個與台灣合作防疫的歐洲國家。另外,台灣提供捷克25台呼吸器和100片口罩

https://image.cache.storm.mg/styles/smg-800x533-fp/s3/medi ...
樓主好嘢~咁嘅山卡啦台灣網媒你都搵到🤭

老美一星期要台灣十萬口罩,現在要台灣加碼,有都送哂比老美,果100片應該是蔡蔡子私家貨。

引用:
原帖由 windows311 於 2020-4-2 12:37 PM 發表

我只係講咁明顯是報導出錯,都有人信,完全無思考能力
100萬片又點?大陸廠價最多值40萬左右,買台車就冇了,大陸産能1億片都提供到,前提係之前你唔比面,大陸點解要比面你

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-4-2 12:45 PM 發表

100萬片又點?大陸廠價最多值40萬左右,買台車就冇了,大陸産能1億片都提供到,前提係之前你唔比面,大陸點解要比面你
問題不是量,而是睇的人無思考

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-4-2 09:29 AM 發表
台灣對抗武漢肺炎(新冠肺炎)疫情成果受到國際重視,今(1)日更宣布捐贈1000萬片口罩給疫情嚴重國家,展現參與世界衛生組織的理念「台灣能幫忙」。繼美國與台灣制定防疫合作框架後,捷克也與台灣發布聯合聲明,成為首個與台灣合作防疫的歐洲國家。另外,台灣提供捷克25台呼吸器和100片口罩

https://image.cache.storm.mg/styles/smg-800x533-fp/s3/medi ...
我都相信台灣出手唔會咁低送一百片口罩畀人,但係呢啲台灣垃圾網媒,作嘢連校對都冇錢請,叫佢收檔好過啦🤭

引用:
原帖由 windows311 於 2020-4-2 12:47 PM 發表

問題不是量,而是睇的人無思考
咪同那些話太子站有死人一樣囉

真定假?100片口罩上報紙咁我捐101片

引用:
原帖由 三萬歸西 於 2020-4-2 12:12 PM 發表

台灣一片頂中國一百萬片垃圾口罩
咁你件垃圾幾時滾出中國香港?

引用:
原帖由 三萬歸西 於 2020-4-2 12:15 PM 發表

死咗2億又會俾你知咩
曱甴真係死晒,你係死剩種

100片口罩?
我需要笑嗎?

賤菜只剩得一種維生妓倆金錢外交,今次係口罩外交,直接簡單通俗易明方便溝通叫  口交。

台媒好醒

新聞全部刪了100片

100片口罩

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2020-4-2 11:31 AM 發表

咁捷克又真係幾乞兒既
呆灣直接比幾百蚊捷克出來講2句宣傳

就算係100盒都唔多啦!🤭🤭🤭