• 瀏覽: 50,554
  • 回覆: 434
  • 追帖: 2
+21
100片口罩..都好意思捐得出...

引用:
原帖由 Bambooooo 於 2020-4-2 09:56 AM 發表
100片都好意思送出手,更搞笑的是捷克甘收得落手,有無甘L窮啊
捷克如果肯出一條金條,我賣10盒口罩俾你,500個

引用:
原帖由 FIREKILLER2 於 2020-4-2 12:18 PM 發表
100片口罩..都好意思捐得出...
竟然得咁少物資到手,捷克都好似隻狗咁奶台,完全有失國格。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2020-4-2 10:05 AM 發表
香港本來都成功,但比班留學英美曱甴破功。
講過要攬炒。之年未成功

"100片"都有人信?唔通人一藍,xxx?是但找其他報導都知係"100萬片"

100片,我屋企嘅stock都唔止呢個數目。我捐200片俾你,咁濕碎,唔使你捷克外長及布拉格市長講感謝嘞!

呆灣人自己每星期只可以憑身份証買2隻口罩,所以捐100隻口罩係好正常㗎!!

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-4-2 09:29 AM 發表
台灣對抗武漢肺炎(新冠肺炎)疫情成果受到國際重視,今(1)日更宣布捐贈1000萬片口罩給疫情嚴重國家,展現參與世界衛生組織的理念「台灣能幫忙」。繼美國與台灣制定防疫合作框架後,捷克也與台灣發布聯合聲明,成為首個與台灣合作防疫的歐洲國家。另外,台灣提供捷克25台呼吸器和100片口罩

https://image.cache.storm.mg/styles/smg-800x533-fp/s3/medi ...
窮國吃免費餐

引用:
原帖由 三萬歸西 於 2020-4-2 12:14 PM 發表

憑門口狗終蟈?
美奴才,重唔快的去主子度效終!死亡數字淨你一個呀!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 windows311 於 2020-4-2 12:24 PM 發表
"100片"都有人信?唔通人一藍,xxx?是但找其他報導都知係"100萬片"
100片和100萬片又點,大陸同布拉格市政府幾個月前就鬧翻了,想大陸免費捐比布拉格,叫佢食屎啦,大陸比塞爾維亞就噸噸聲咁免費提供物資,誰叫個on9市長走去和呆灣眉來眼去

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-4-2 12:35 PM 發表

100片和100萬片又點,大陸同布拉格市政府幾個月前就鬧翻了,想大陸免費捐比布拉格,叫佢食屎啦,大陸比塞爾維亞就噸噸聲咁免費提供物資,誰叫個on9市長走去和呆灣眉來眼去 ...
我只係講咁明顯是報導出錯,都有人信,完全無思考能力

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]