• 瀏覽: 50,560
  • 回覆: 434
  • 追帖: 2
+21
同樣係接受援助,塞爾維亞就有骨氣得多,講明唔係要錢,係要買物資

引用:
原帖由 anish01 於 2020-4-2 10:14 AM 發表
只得25部呼吸機同2盒口罩,俾一間醫院都唔夠,相信數字有錯
打錯字咋嘛? 我在電視新聞見到係100萬

引用:
原帖由 simon_mme 於 2020-4-3 08:09 AM 發表
捷黑:送咁多口罩邊用得晒
捷黑政府宣佈: 10人一周限用一個

on9台灣飛機文,100個口罩都好意思講出黎

100片口罩

引用:
原帖由 tx96 於 2020-4-3 09:08 AM 發表
100片口罩
點解唔搵痴瘋幫忙

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2020-4-2 09:29 AM 發表
台灣對抗武漢肺炎(新冠肺炎)疫情成果受到國際重視,今(1)日更宣布捐贈1000萬片口罩給疫情嚴重國家,展現參與世界衛生組織的理念「台灣能幫忙」。繼美國與台灣制定防疫合作框架後,捷克也與台灣發布聯合聲明,成為首個與台灣合作防疫的歐洲國家。另外,台灣提供捷克25台呼吸器和100片口罩

https://image.cache.storm.mg/styles/smg-800x533-fp/s3/medi ...
25台呼吸器和100片口罩, 太小家吧!

垃圾大陸,人地信台灣國都唔信CCP

台灣快d派醫療隊去捷克幫手啦,你一個台灣省玩人哋一個國家,俾兩盒口罩人哋捷克,重要人哋捷克幫你宣傳,出手咁低,真係樣衰

合作雖然完滿成功, 不過抗疫徹底失敗

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-4-2 09:36 AM 發表
100片??
厲害了  !你的英文!!!
真係笑9死系地話送1000萬片口罩啊,五毛你地訓醒未啊

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-4-2 09:54 AM 發表
強烈譴責點解用100片口罩玩鳩捷克。

引用:
原帖由 benben999 於 2020-4-3 08:59 AM 發表

打錯字咋嘛? 我在電視新聞見到係100萬
一百萬個都係少,捷克咁支持台灣,如果我係蔡總統,起碼損一仟萬個口罩,250部呼吸機再加一隊醫療隊,事實上台灣俾得起,咁先可同大陸抗行!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]