• 瀏覽: 39,249
  • 回覆: 411
  • 追帖: 3
+27
美國海軍「疫輪」羅斯福號航空母艦的新冠肺炎疫情惡化,增至200人染病,艦長罕有致函軍方高層求救,要求讓全艦人員落船隔離,

羅C哭號航媽一月已經出航, 當時美國還未有新冠肺炎案例, 經過和泊岸的關島港口同越南實際都只有零星個案而泊越南更和個案所在地相去甚遠! 而士兵在出發之前亦應該有身體檢查! 航母是美國最自豪的戰爭重器, 自二次大戰後可說未嘗敗績! 之前也從未試過有大規模爆發疫症嘅紀錄!

咁"武漢"呢個在中國內陸地區的肺炎如何排除萬難侵略了美國的航空母艦?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200401/bkn-20200401081126253-0401_00972_001.html

200百人好快變全船人,大鑊了!

建議艦長不如全船駛去南海訪問,請中國救援㚥過冇命

如駛去日本,礸石公主號有辦睇,,冇事都屈到你有事,有病就屈到你掛咗!

從中國武漢越過數千公里到達美國航媽簡直係匪疑所思
引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-4-1 06:34 PM 發表
200百人好快變全船人,大鑊了!

揸過去中國大陸,解放軍會徹底幫你清潔隻船

其實呢隻殘舊母艦,技術咁古董,去到中國都得q閒偷你技術咩,電磁炮都冇支!

所以去中國都唔算洩露美國舊科技丫?

不吾知這位艦長想要D乜嘢,在艦上隔離咪得囉,本身都有隨軍軍醫架嗱。

我有方法,不過艦長夠唔夠決心救番d同袍。就係駛去中國投誠。中國一定會救你地嘅。

恭喜美國病毒喺美國遍地開花, 繼續努力.

鬼艦

米借疫症成機入中國領土。
借耳侵略

仲唔疏散船員
一陣全船幾千人攬炒
變成鑽石公主號翻版

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-4-1 06:40 PM 發表
我有方法,不過艦長夠唔夠決心救番d同袍。就係駛去中國投誠。中國一定會救你地嘅。
除非留低隻航母就有得傾,否則美國軍人身壯力健,美國流感應該好快就好,自己攪得掂啦,打仗唔係預咗犧牲架咩?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-4-1 06:36 PM 發表

如駛去日本,礸石公主號有辦睇,,有事都屈到你有事,有病就屈到你掛咗!
如中國拒絕,就強行突破中國海岸防衛

老解不敢攻擊美航母,航母抵達中國海岸就自行擱淺,船員投降

就好像當年日本帝國大和號最後任務,目標係擱淺於沖繩海灘

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-4-1 06:36 PM 發表

如駛去日本,礸石公主號有辦睇,,有事都屈到你有事,有病就屈到你掛咗!
駛去日本係確保隻航母唔會落入敵人手上,同救人無關。人係expendable

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]