• 瀏覽: 3,794
  • 回覆: 77
  • 追帖: 2
+2
香港疫情惡化完全係自己攞離。

當日邊個挾民粹針對檢疫中心攻擊檢疫中心?邊個要為竹篙灣檢疫中心要搞咩招標自己拖延工程呢?
應對疫情不力責任正正係由盲反,無事叫香港人移民,有事就由外國衝返香港個批。

不過,疫情應該唔會失控。

但經濟民生失控的原因,完完全全係自己攞離。美國國會點樣黨爭都好,疫情下為免流會反對點人數結名投票拍手通過。係香港居然係叫停立法會大會,拖香港後腿。

香港封關,居家工作等,事實上係為產地與市場雙方做壓力測試。香港貿易商都過唔到關,外國客戶做sourcing未來重會唔會比香港公司食一重呢?

香港黑暴舊年大量文宣聲稱大陸無左香港唔得,但經過兩個月反映,大陸無香港一樣得,而且利用資訊科技同工業生產力,可以快速回到正軌。

香港人要自炒心態我睇就不會因疫情而改變,但香港適應唔到世界的大勢而失勢就勢成事實。

引用:
原帖由 054D 於 2020-3-31 11:21 AM 發表
香港疫情惡化完全係自己攞離。

當日邊個挾民粹針對檢疫中心攻擊檢疫中心?邊個要為竹篙灣檢疫中心要搞咩招標自己拖延工程呢?
應對疫情不力責任正正係由盲反,無事叫香港人移民,有事就由外國衝返香港個批。

不過,疫情應該唔會失控。

但經濟民生失控的原因,完完全全係自己攞離。美國國會點樣黨爭都好,疫情下為免流會反對點人數結名投票拍手通過。係香港居然係叫停立法會大會,拖香港後腿。

香港 ...
武漢肺炎係啲中國人搞出嚟

同之前沙士一樣,武漢肺炎都係中國累香港

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-31 12:24 PM 發表

只係識抹黑害死你。

Sars共同抗疫促進大灣區團結,經濟走出低谷,而家?政治行先,一沉百踩

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-31 12:24 PM 發表

喂喂又係你呀,真係多謝晒大家一齊黎,美國肺炎美國病毒

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-3-31 12:57 PM 發表

喂喂又係你呀,真係多謝晒大家一齊黎,美國肺炎美國病毒

引用:
原帖由 054D 於 2020-3-31 12:55 PM 發表

只係識抹黑害死你。

Sars共同抗疫促進大灣區團結,經濟走出低谷,而家?政治行先,一沉百踩
團咩結

中國人還中國人

香港人還香港人

必須分得清清楚楚

中國人係外人

再者沙士之後嘅自由行對香港文化為害極深

依家先至開始有少少跡象可以扭轉

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-31 03:11 PM 發表

美國肺炎炎炎美國病毒毒毒

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-31 03:12 PM 發表

團咩結

中國人還中國人

香港人還香港人

必須分得清清楚楚

中國人係外人

再者沙士之後嘅自由行對香港文化為害極深

依家先至開始有少少跡象可以扭轉 ...
香港有種文化,就係有錢咩都得,所以我見到舊年勁多人為左錢整文宣,重有D扮黃店,結果都係無生意要執笠

呢D文化,黑暴自己慢慢搞,但唔好入晒香港人數。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-3-31 03:13 PM 發表

美國肺炎炎炎美國病毒毒毒

引用:
原帖由 054D 於 2020-3-31 03:30 PM 發表

香港有種文化,就係有錢咩都得,所以我見到舊年勁多人為左錢整文宣,重有D扮黃店,結果都係無生意要執笠

呢D文化,黑暴自己慢慢搞,但唔好入晒香港人數。 ...
香港有種文化就係有錢咩都得咁你點睇有啲黃店寫明唔做大陸人生意

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-31 05:13 PM 發表

美肺美毒

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-31 05:13 PM 發表

乜參加武漢軍運會發病果幾個美軍係中國人黎?

疫情過後,各位有能力既人真係要認真考慮帶晒全家人以及所有資產移上去內地永久定居,

根本去到全世界好難搵到好似中國咁好:

控制疫情能力最好
醫療技術又頂尖
政府做野又叻又真心對人民好

到時上到去可以受到黨既保護,又可以平靜和諧咁生活

唔使好似依家咁,要面對麻煩黃屍,唔使因為咁再成日要上來鬧搞事暴徒,激就自己
到時上去可以開開心心上微博

仲有,如果有親人有外國護照,叫佢地快快放棄,
去申請番做中國藉

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-31 05:14 PM 發表

香港有種文化就係有錢咩都得咁你點睇有啲黃店寫明唔做大陸人生意
你又提起呢間野。

附件

20200307012409640.png(416.28 KB)

師兄講得啱
冇事冇幹大家跟隨慣性做嘢
樣樣經香港好似老馮
疫情之下
發現香港其實無為中國做到任何事
亦無為西方做到任何事
原來一切活動bypass香港仍然是一樣
香港只是中西交往的寄生體!!
當愈來愈多西方企業的話事人認識到這一點
香港的地位就會極速下降

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁