• 瀏覽: 70,547
  • 回覆: 808
  • 追帖: 2
+14
死人黑業主好心就停止收租啦

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-3-31 10:13 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200331/photo/0331-00176-023b1.jpg

【本報訊】社交戒嚴令一出,食肆生意飽受重擊。有灣仔茶餐廳早餐時段的生意已經較平日下跌兩至三成,又因疫情推出多項開源節流措施。另有部分食肆未有遵守規定,餐桌之間距離不足一點五米,亦見有食肆繼續容許四人以上同枱用膳。食物環境衞生署、警方、民政事務署及控煙辦 ...
幾個月都支持唔到,証明一直以黎生意唔好。直接汁左佢唔洗咁辛苦。
等遲下過左疫情再開新

引用:
原帖由 HenryMonster 於 2020-4-5 01:14 PM 發表

幾個月都支持唔到,証明一直以黎生意唔好。直接汁左佢唔洗咁辛苦。
等遲下過左疫情再開新
社會上,有太多無食力的東主!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-4-5 12:57 發表

中港貨車司機咪又係;拗緊政府幫佢地俾深圳要求的檢測費呀!!

佢地又唔係揸政府車輛既政府司機,因乜事叫政府負擔佢地既,日常「營運成本」??!

https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20200403/s00001/1585853107052 ...
而家啲人真係離曬罩。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-4-5 01:32 PM 發表

而家啲人真係離曬罩。
「醜陋的香港人」並非虛擬!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-4-5 13:34 發表

「醜陋的香港人」並非虛擬!!
係鐵一般嘅事實。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-4-5 12:24 PM 發表
佢係咪跌親個腦呀?賺錢嗰陣時唔同大家一齊分享?而家唔夠生意,就叫政府畀租金!真係企業良心啊!呢間嘢要快啲執咗,就唔使咁多困難。
叫政府畀租
業主收唔到租金, 係咪叫政府補貼??
新鴻基 因為 租客 要減租 ,係咪又叫政府補貼?

我等睇“有人害怕疫情而痾唔到屎,叫政府賠償既新聞”

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-4-5 12:44 PM 發表

搵區議員諗盡去啦~
今朝先睇視頻

其中1位夾公仔機店(佢地叫三抓店)老闆有
11間舖刀抓緊正苦要全數賠償
仲話用食肆賠法8幻蚊1定吾夠

房託股點算?

引用:
原帖由 288328832883 於 2020-4-5 04:44 PM 發表

今朝先睇視頻

其中1位夾公仔機店(佢地叫三抓店)老闆有
11間舖刀抓緊正苦要全數賠償
仲話用食肆賠法8幻蚊1定吾夠
我附近嗰間貓抓抓已閂店一排~

大把股票現價,高息過REIT~

引用:
原帖由 chancc77 於 2020-3-31 12:20 PM 發表

而家就係政治偏袒有錢人。 好多擺明騙政府稅行為都唔去堵塞, 咩公司持有物業,咩公司開支, 屌, 淨係新鴻a 子公司登記都幾百間。。。將一個部門拆做一間公司, 某d 部門淨洗錢, 年年為公司免稅。。。。 呢d大家心知肚明係咩事。 條數左撥右撥。。。。 ...
你覺得有冇咁多人力去查的咁清楚?!
政府只係想放水救市

引用:
原帖由 imissyousomuch 於 2020-4-1 06:34 PM 發表

大叫為香港下一代的正正就是李+X,佢啲商舖租金一個仙都唔肯減
年輕人當城哥自己人 😛
話抵距發達
咪犧牲下年輕人未來 繼續供養李嘉誠家族

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]