• 瀏覽: 70,655
  • 回覆: 808
  • 追帖: 2
+14
引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-3-31 11:52 AM 發表

點解唔諗下要求政府強制業主收一半租???
再強制仍要向銀行/財仔供鋪,期間不用比釘及延長幾個月供款。

我無錢買太空船去太空旅行

政府幫我代購

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-3-31 10:13 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200331/photo/0331-00176-023b1.jpg

【本報訊】社交戒嚴令一出,食肆生意飽受重擊。有灣仔茶餐廳早餐時段的生意已經較平日下跌兩至三成,又因疫情推出多項開源節流措施。另有部分食肆未有遵守規定,餐桌之間距離不足一點五米,亦見有食肆繼續容許四人以上同枱用膳。食物環境衞生署、警方、民政事務署及控煙辦 ...
老闆錢照袋!員工繼續裁!

黃店要有志氣,唔好搵垃圾政府,

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-3-31 11:57 AM 發表

再強制仍要向銀行/財仔供鋪,期間不用比釘及延長幾個月供款。
都得
有錢人經濟上較鬆動,應該付出多D幫下社會。

一線明星一Q好貴

政府麻煩幇忙代比錢

不如共產啦

洗下牌,多d 人有機會上位,攪炒成功

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2020-3-31 11:42 AM 發表

d 業主應該係 香港人
點解唔同業主傾 免租
不是 香港人幫香港人嗎
平時就大聲叫 為下一代 為香港人
宜家出事,無理由睇知 人死
又話要團結,為將來
咪搵翻 業主幫忙

呢個時候就分商人 普通市民?
無乜事就一起對抗政府 打中央
宜家先知 商人服侍既對象只係客人
政府服侍既對方先係市民
平日屌政治 屌得咁爽? ...
真.自私香港人嘛。你唔係咁都睇唔出呱?

我又想政府交租呀,一視同仁先好講

香港人識得反政府 但唔識得反業主
反而求個佢地覺得廢嘅政府幫手
我唔明白個邏輯

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-3-31 10:13 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200331/photo/0331-00176-023b1.jpg

【本報訊】社交戒嚴令一出,食肆生意飽受重擊。有灣仔茶餐廳早餐時段的生意已經較平日下跌兩至三成,又因疫情推出多項開源節流措施。另有部分食肆未有遵守規定,餐桌之間距離不足一點五米,亦見有食肆繼續容許四人以上同枱用膳。食物環境衞生署、警方、民政事務署及控煙辦 ...
我每個月唔多夠使,我又要

全港業主停收半年租

差餉水電煤可以想想扮法架..

如果我失業,可唔可以叫政府代供樓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]