• 瀏覽: 2,658
  • 回覆: 37
+3
中國超越美國早有定論,不同的是“何時”?眾說紛紜之中新增一個結論;時間在美國疫癥結束之後。即是說;倒數已經開始。

原因在于疫後重建,重建基礎絕非一朝一夕可辦。中國生產力將供應全球,情形就像二戰後的美國興起。

實幹勝囂張
無言力自強
空談難有用
此消當彼長

如果話美國GDP之後上唔返去,咁都真係幾驚嚇

好在前兩年中國被逼開始同美國脫鈎

咁睇法侵侵真係"中國人民的老朋友"

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-3-29 13:22 發表
如果話美國GDP之後上唔返去,咁都真係幾驚嚇

好在前兩年中國被逼開始同美國脫鈎

咁睇法侵侵真係"中國人民的老朋友"
佢嘅莽撞加速美國衰敗,如果真系有上帝;佢系上帝派落來幫中國雄起的大功臣。

撐!

咁好基會習主席要好好把握

現在加速進行中,無諗過咁快!😱

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-3-29 01:21 PM 發表
中國超越美國早有定論,不同的是“何時”?眾說紛紜之中新增一個結論;時間在美國疫癥結束之後。即是說;倒數已經開始。

原因在于疫後重建,重建基礎絕非一朝一夕可辦。中國生產力將供應全球,情形就像二戰後的美國興起。

實幹勝囂張
無言力自強
空談難有用
此消當彼長 ...
預言若成真
紛亂起戰爭
爛船三斤釘
世界禍事臨

引用:
原帖由 pureco 於 2020-3-29 17:43 發表

預言若成真
紛亂起戰爭
爛船三斤釘
世界禍事臨
依家尾腳冇得打,三斤釘過唔到東半球。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-3-29 01:21 PM 發表

實幹勝囂張
無言力自強
空談難有用
此消當彼長 ...
無論點都好,要武要打都要快,現時差不多全球封關了,相信很多人也有了心裡準備。。。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-3-29 05:45 PM 發表

依家尾腳冇得打,三斤釘過唔到東半球。
老美打仗靠科技
新款核彈當量微
不用殺光全人類
摧毀經濟巳堪悲

最佳防守是進攻
最佳進攻是從敵人內部開始
如今的態勢都是壓根兒用文宣,包括中美。

尾蟈經此一役幾時復蘇好難估計,但係特朗普嘅家族生意全部係服務業,我睇佢第5次破產可期。

希望預言快D成真,我要看着尾角倒下,吾洗急但要快!

中國會迅速發展起來,其實歸根到底最本質嘅原因有兩個
一,唔搞政治搞經濟。
文革之后係改革開放,世人只看到改革開放,卻冇留意到與此同時中共冇再搞政治鬥爭,冇再將政治帶入到人民嘅生活中去。反而係西方不斷扇陰風點鬼火,中國嘅政治局勢從以前嘅由內而發變成受外部鼓吹,最后導致六四政治風波,中共知道唔用雷霆手段嘅話,以後政治鬥爭又會變成人民生活嘅一部分,社會又會以政治色彩划分族群,回到1978年之前。
二,真相不對稱。
這點呢,你品,你細品。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]