• 瀏覽: 2,180
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
兩派在香討鬥個不亦樂乎,網民換過一批又一批。神經箭見證十三年,結論依然是“沒有結果”。但結論將會寫在亊實之上。

瘟疫與戰爭都是上天對人類的大淘汰,每隔一個時期就要光臨世上,目的是平衡人類數目。古代人類數目很難增長,因為戰亂與瘟疫作出適當的平衡。不知是禍是福;人類數目倍增始于第二次世界大戰之後。所謂文明,是反抗淘汰的方式。

隨着文化、政治、金融、經濟之後的貿易戰尚未分勝負,來個新冠狀病毒;且看人類如何抵抗?

疫症禍全方
寰球皆惑惶
何時分勝負
體制見真章

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-3-29 11:39 AM 發表
兩派在香討鬥個不亦樂乎,網民換過一批又一批。神經箭見證十三年,結論依然是“沒有結果”。但結論將會寫在亊實之上。

瘟疫與戰爭都是上天對人類的大淘汰,每隔一個時期就要光臨世上,目的是平衡人類數目。古代人類數目很難增長,因為戰亂與瘟疫作出適當的平衡。不知是禍是福;人類數目倍增始于第二次世界大戰之後。所謂文明,是反抗淘汰的方式。

隨着文化、政治、金融、經濟之後的貿易戰尚 ...
新咩冠

嗰隻病叫武漢肺炎

係啲中國人搞出嚟

禍及全世界

中國體制完勝!🇨🇳🎉

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-29 12:11 發表

新咩冠

嗰隻病叫武漢肺炎

係啲中國人搞出嚟

禍及全世界
你吹咩?

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-29 12:11 發表

新咩冠

嗰隻病叫武漢肺炎

係啲中國人搞出嚟

禍及全世界
因為你肯定系敗方!所以只剩九噏。

老美12萬人確診,已經灰到上太空!😖

美角已 12萬人確診..

宜家美國驗十個起碼中一個
完全無法掌握傳播鏈 (或者已經放棄)

原本早D開始厲行隔離,半個月就應該控制返
最弊就係好多美國佬仲唔識死
最終超過一千萬人確診都唔奇
唔洗專家, 只要有少少腦都知仆得街

之前美股插未必同疫情有關, 係爆孖展, 但宜家無力彈就肯定同疫情有關
38%反彈幅度都做唔到, 係極之弱

如果話美國只係爆一野十幾萬人,跟住就算雞手鴨腳都控制得返,可能可以當笑話
宜家咁樣無了期唔知幾時停,真係笑唔出

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-3-29 13:28 發表

之前美股插未必同疫情有關, 係爆孖展, 但宜家無力彈就肯定同疫情有關

如果話美國只係爆一野十幾萬人,跟住就算雞手鴨腳都控制得返,可能可以當 ...
所以預言美國疫症過後就是中國超前之時。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-3-29 01:41 PM 發表

所以預言美國疫症過後就是中國超前之時。
我驚侵侵係美利堅最後一任總統

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-3-29 13:42 發表

我驚侵侵係美利堅最後一任總統
相信習大大連手普京扶傻特連任。

引用:

新咩冠

嗰隻病叫武漢肺炎

係啲中國人搞出嚟

禍及全世界
老美好快就有14萬人確診美國病毒, 食食吓花生都會開心到笑出嚟.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-3-29 13:28 發表

如果話美國只係爆一野十幾萬人,跟住就算雞手鴨腳都控制得返,可能可以當 ...
最毒嘅紐約都唔肯封關, 啲美國病毒就周圍走, 而家先話想嚟控制, 談何容易.

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-3-29 01:45 PM 發表

相信習大大連手普京扶傻特連任。
唔爆疫情都扶到
宜家真係一半半

侵侵明顯係美利堅既豬隊友
宜家建國同志都就快變豬隊友
不過戰忽局損失一個同志影響有限...
建國同志點都係功大於過

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]