• 瀏覽: 1,343
  • 回覆: 42
+4
【明報專訊】新型冠狀病毒致命人數趨近400人的美國紐約市,首有醫護人員殉職。其同袍抱怨防護裝備不足,甚至無奈使用垃圾膠權充防護衣,成為網上熱話。

唔知美國醫護會唔會罷工呢

新聞來源連結:

https://m.mingpao.com/pns/國際/article/20200328/s00014/1585334728520/紐約首醫護染疫殉職-同事轟防護裝備不足

做乜唔學全球最神香江醫護工會甘 罷工呢?!

美國政府害死啲醫護,大把前車可鑒,卻掛住制裁華為。置自己的醫護生死於不顧。

唔緊要,總統做得唔好可以選過個.....

Rip

黑醫護機會嚟啦

佢哋點解唔學香港黑醫護罷工救國呀,咁盡力為咩呢,真係可憐

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-3-28 09:05 PM 發表
美國政府害死啲醫護,大把前車可鑒,卻掛住制裁華為。置自己的醫護生死於不顧。
最衰係最大果隻美式熱狗.

今次美國肺炎, 成為了歐美老外西人的照妖鏡, 所謂先進國家, 既輕視疫情又缺乏醫療資源, 美國疫症在社區大爆發, 確診同死亡人數將會核爆式上升, 美國人真係要自求多福同自律才好, 乖乖留在家, 否則美國肺炎滅你全家...

引用:
原帖由 日落的漁港 於 2020-3-28 08:48 PM 發表
【明報專訊】新型冠狀病毒致命人數趨近400人的美國紐約市,首有醫護人員殉職。其同袍抱怨防護裝備不足,甚至無奈使用垃圾膠權充防護衣,成為網上熱話。

唔知美國醫護會唔會罷工呢

新聞來源連結:

https://m.mingpao.com/pns/國際/a ...
告柒聯邦政府至高決策人柒兩譜啦,佢老美正臭西。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-3-28 08:59 PM 發表
做乜唔學全球最神香江醫護工會甘 罷工呢?!
香肛醫護唔係甘易模仿的

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-3-28 09:05 PM 發表
尾衣唔係敵人,亦都唔係自己人,所以死不足惜,再者尾國佬無左假想敵就會無錢開飯

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2020-3-28 09:09 PM 發表
唔緊要,總統做得唔好可以選過個.....
尾衣死左再請過個。。。?

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-3-28 09:11 PM 發表
Rip
默哀1 秒。。。

引用:
原帖由 alnansliiigg 於 2020-3-28 09:13 PM 發表
黑醫護機會嚟啦
支持香港黑醫護去尾國幫人擺工

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]