• 瀏覽: 41,071
  • 回覆: 274
  • 追帖: 3
+3
歐美為新冠肺炎的震央,不少中國網民都叫華僑別回國「播毒」,但是,一段求救影片近日出現在了國外社交媒體上,影片中一位說著流利普通話的美國女生不...

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=KGGkWJRURfM&feature=emb_logo

一個白皮膚的人起自由民主嘅大陰帝國都好唔過極權嘅中國大陸?
唔睇畫面真係以為係一個講緊國語嘅香港人! 不過都比一般香港人好好多

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/1733631/即時-中國-美國女生滯留英國-拍片哭訴-很想回廣州進入香討影片區

香港好多人從來無住過起歐美但朝思暮想可以移民到歐美! 
一個長於中國的外國女仔就明白邊一處真係係好的生活地方!?

中國無端端變避難所! 呢D外國人就係疫症難民! 香港都一樣!

引用:
原帖由 dhammika 於 2020-3-28 07:59 AM 發表

佢同湖北奇一樣!但佢比湖北奇好好多、無攬炒廣州。
呢條仆街日日想做外國撚

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-3-28 07:39 AM 發表
一個長於中國的外國女仔就明白邊一處真係係好的生活地方!? ...
歐美人士個個想移民中國。諗起都開心。

強國人又可以打飛機。

點夠外國好肺炎都只係流感
引用:
原帖由 香江人 於 2020-3-28 08:06 AM 發表
強國人又可以打飛機。

普通話講得好好!

香港人冇事就美洲, 有事就廣州.

回美國仲好啦,shit

引用:
原帖由 半夏捉朋友 於 2020-3-28 08:14 AM 發表
普通話講得好好!
好多外國人普通話都好好, 反而好多香港撚就唔想學普通話

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-3-28 07:39 AM 發表
一個長於中國的外國女仔就明白邊一處真係係好的生活地方!? ...
黃絲生活只在香港,大陸都冇去過更何況歐美。只識去曰本台灣,當然不知這世界是點改變

黃c情何以堪。🤭

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]