• 瀏覽: 1,281
  • 回覆: 17
+2
果班「海外高尚港B」害死香港啦

香港被北京列入新冠疫情高風險區
香港被北京列入新冠疫情高風險區。更多【星島日報報道】內地新冠肺炎疫情緩和,北京市政府副秘書長陳蓓今天發佈境外移入高風險國家和地區名單。新的名單增加了美國、英國、西班牙等國家為境外移入高風險國家,新增香港為境外移入高風險地區。
北京市在3月3日,鑑於南韓、日本、意大利、伊朗等國家新增病例上升明顯,列為疫情嚴重國家。北京外交部連同文化和旅遊部發佈出行提示,提醒中國公民暫勿前往高風險國家和地區旅遊,當時未包含香港。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/香港被北京列入新冠疫情高風險區-124400628.html?soc_src=social-sh&soc_trk=fb

香港這下可真風雨飄搖了。

香港危矣....

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-3-30 04:06 PM 發表
救埋祕魯呢件畜牲回來就真係冇眼睇了。

附件

3f7df71a-02de-474d-9ad5-ca0b875cfa24.jpg(100.22 KB)

風水輪流轉
報應來得快

香港甩難!大陸佬唔來港,唔會帶來武肺!🤒🤒

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-3-30 04:20 PM 發表
但8成個案係旅遊人士同留學生,你係咪好耐無睇新聞

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-3-30 04:20 PM 發表
而家果d
係英肺美肺啊
哥哥

香港被北京列入新冠疫情高風險區

好正常, 睇酒吧群組咁多菲律賓人, 最睇昨天菲傭聚集, 之後菲傭顧主一屋病毒.....

香港共有223,394名外籍家庭傭工,其中53.11%來自菲律賓,43.15%來自印尼,2.05%來自泰國。

自覺隔離惹的禍,法治社會唔應該依賴人嘅自覺性,人性靠唔住

屋企有外傭既, 都係高危族群 !

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-3-30 16:06 發表
我呢類維園阿伯,唔係公務員又唔係官,只可以企一邊睇施政。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-3-30 04:15 PM 發表

救埋祕魯呢件畜牲回來就真係冇眼睇了。
咁物好lor,讓他求仁得仁唔洗返黎奶共了

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2020-3-30 04:44 PM 發表

咁物好lor,讓他求仁得仁唔洗返黎奶共了
但係牠厚顏去找中國領事館求助噃, 未返來已經奶共了

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-3-30 04:24 PM 發表

而家果d
係英肺美肺啊
哥哥
武肺個仔同孫……🤒🤒

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]