• 瀏覽: 19,925
  • 回覆: 214
  • 追帖: 1
+20
引用:
原帖由 男E 於 2020-3-26 09:39 AM 發表
美國總統特朗普表示,不會再以「中國病毒」稱呼新冠病毒;又指是中國首先指美國散播病毒他才會使用這個字眼。而國務卿蓬佩奧仍繼續使用「武漢病毒」,遭到七大工業國外長反對,導致七國會議未能發表聯合聲明。

美國總統特朗普早前在白宮記者會上,多次以「中國病毒」稱呼新冠病毒。他周二接受霍士新聞專訪時指,所有人都知道疫情源自中國,他決定不會再在這事上糾纏。

特朗普指並不後悔使用「中國病毒」這個字眼。他說是中國 ...
美國政府無能兼後知後覺令到本土疫情失控,醫院爆棚,醫療用品嚴重短缺,毫無計劃同預防措施,宜家呢個垃圾國務卿厚顏無恥,想推卸責任去中國?仲想拉埋所謂盟友發聯合聲明?美國佬真係以為全世界都好似佢哋咁無恥?

仲有的走狗去撐美

引用:
原帖由 peter925 於 2020-3-26 09:57 AM 發表
只因美國唔當係病毒,只是流感,你武漢咁鍾意叫病毒就以你嘅名定名囉,佢有佢立場的。
根據你嘅羅輯,應該有英國病毒、澳洲病毒、日本病毒同鹵味病毒...?

想擺埋G7上枱?
老屈中國

蓬佩奧 說 是中國傳媒指責美軍散播病毒後,自己才開始用這個字眼。

真的嗎 ? ? ?

其實我好懷疑呢條肥柒碌喺市長會議嘅時候,對嗰六條友講咗武漢肺炎但係冇人應佢,佢就當佢其他人都認同佢嘅說話跟住就同記者講。佢都好厲害。冇人出聲佢就當人哋係。屌你老尾

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-3-26 10:12 AM 發表
奇怪喇,另一帖個標題話:
「蓬佩奧稱G7外長皆認為 中國正散布疫情假消息。」

咁即係代表咩呢?
蓬佩奧「稱乜都得架啦!」
即係吹水,宜家七國咪當場兜巴車落美國塊面度囉,呢架車炒得太快,唔夠時間俾班美奴打飛機。

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-3-26 10:00 AM 發表
有鍵盤曱甴因為呢條(We lied, we cheat, we stole)冇晒國際信用既肥佬 9up打晒飛機..... 實情係其他人根本完全冇面比, 啋佢都on9.
希望鍵盤曱甴可以幫肥佬打飛機,是關佢肥到連自己條賓周都睇唔到。

引用:
原帖由 男E 於 2020-3-26 09:39 AM 發表
美國總統特朗普表示,不會再以「中國病毒」稱呼新冠病毒;又指是中國首先指美國散播病毒他才會使用這個字眼。而國務卿蓬佩奧仍繼續使用「武漢病毒」,遭到七大工業國外長反對,導致七國會議未能發表聯合聲明。

美國總統特朗普早前在白宮記者會上,多次以「中國病毒」稱呼新冠病毒。他周二接受霍士新聞專訪時指,所有人都知道疫情源自中國,他決定不會再在這事上糾纏。

特朗普指並不後悔使用「中國病毒」這個字眼。他說是中國 ...
肥佬馮最能乞兒,正正式式系契爺浸隻狗,成日驚死瀨唔切主人個屎眼咁。

中國病毒、武漢病毒、武漢肺炎,全部通俗易明,支持繼續使用

死肥仔,食晒狗餅未呀?

樣都衰9埋

比其它6國反對? 今之真係樣衰囉. 美佬快D派D黃背心去其它6國到攪下事先啦.

以前美國主宰G7,認為大過任何國際組織
一個世衛,一個G7
清楚顯示此情不再

人無恥便無敵,此肥西可以同無恥2字寫上等號!

佢唔講大話果日,應該是死咗!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]