• 瀏覽: 1,394
  • 回覆: 20
+3
七國集團外長就新型肺炎疫情舉行視像會議,各國同意共同努力遏制病毒傳播,但美國和歐洲官員表示,會議無法同意美國國務卿蓬佩奧呼籲,將病毒稱為「武漢病毒」,會後未有發表聯合聲明。 蓬佩奧在會後單獨舉行的記者會上,不否認各國對病毒的叫法存在分歧,但他說所有外長都承認,中國沒有在早期提供病毒細節,並試圖透過發...

美國在會後,只能夠單獨舉行記者會並發表反華言論。

似乎美國已被isolated, 其他工業國正聯手對抗疫情,反而美國只顧政治利益。

中國在抗疫取得成效後,下一步必定是推動領等全球的任務。

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-3-26 09:27 AM 發表
七國集團外長就新型肺炎疫情舉行視像會議,各國同意共同努力遏制病毒傳播,但美國和歐洲官員表示,會議無法同意美國國務卿蓬佩奧呼籲,將病毒稱為「武漢病毒」,會後未有發表聯合聲明。 蓬佩奧在會後單獨舉行的記者會上,不否認各國對病毒的叫法存在分歧,但他說所有外長都承認,中國沒有在早期提供病毒細節,並試圖透過發...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15168 ...
信中國

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-3-26 09:27 AM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15168 ...
証明咗美國嘅稱呼有失實!
世衞緊急項目負責人瑞安回應

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-26 10:16 發表

信中國

一條開唔到既 LINK 加一個唔知咩既 CAP 圖,信個 POST?

引用:
原帖由 02743539 於 2020-3-27 01:48 AM 發表

一條開唔到既 LINK 加一個唔知咩既 CAP 圖,信個 POST?
你信中國

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-27 09:45 發表

你信中國
如果要我揀黃屍、老美、英狗同中國,我信中國。中國人比上述既其他例子更可信。因為我都係中國入面既香港人。

引用:
原帖由 02743539 於 2020-3-28 01:01 AM 發表

如果要我揀黃屍、老美、英狗同中國,我信中國。中國人比上述既其他例子更可信。因為我都係中國入面既香港人。
咁即係盲信

如果你喺中國就信中國

如果你喺美國就信美國

無道理可言

當然信啦,人地自己都認咗系自己問題,咩你地畜生媒體無講咩?

而你主人話,美國肺炎只系流感,你信美國?信你主人? 點解唔返去美國陪你主人?
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-26 10:16 AM 發表

信中國

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-3-28 12:15 PM 發表
當然信啦,人地自己都認咗系自己問題,咩你地畜生媒體無講咩?

而你主人話,美國肺炎只系流感,你信美國?信你主人? 點解唔返去美國陪你主人?

...
信中國

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-29 10:50 PM 發表

信中國

唔識用就話唔準確。

引用:
原帖由 054D 於 2020-3-29 10:52 PM 發表

唔識用就話唔準確。
你點知

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-29 10:59 PM 發表

你點知
你咪睇下佢地仲買唔買law

到時佢地繼續買你敢唔敢切七?

唔敢賭J就收皮啦

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-3-29 11:01 PM 發表

你咪睇下佢地仲買唔買law

到時佢地繼續買你敢唔敢切七?

唔敢賭J就收皮啦
咁即是你頭先話人唔識用係斷估啦

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-29 11:03 PM 發表

咁即是你頭先話人唔識用係斷估啦
都係果句, 你夠薑拎條J出黎賭啦笨七
又要打飛機又唔敢賭

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-3-29 11:14 PM 發表

都係果句, 你夠薑拎條J出黎賭啦笨七
又要打飛機又唔敢賭
你認咗你係斷估,再講

你話人哋唔識用

你點知

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]